KIK värvar center från Tingsryd

Sport Artikeln publicerades

Kristianstad IK har rott i land sitt första nyförvärv. Enligt tränaren Mikael Tisell är centern Fredrik Hansson klar för KIK. 23-åringen hämtas närmast från allsvenska Tingsryds AIF. ”Kristianstad är ett av de bästa division I-lagen i Sverige”, säger Hansson till Kristianstadsbladet.

KRISTIANSTAD. Fredrik Hansson kom till Tingsryd från Malmö Redhawks juniorverksamhet för tre år sedan. Den Limhamnsfostrade centern har sedan gjort tre säsonger i Tingsryd.

Två i division I och en i allsvenskan.

Han gjorde 34 poäng både under sitt första och sitt andra år i klubben (på 40 respektive 41 matcher i division I) medan det blev 22 poäng på 52 matcher under den gångna säsongen i allsvenskan.

– Poängmässigt är jag inte alls nöjd med säsongen i allsvenskan. Jag kan mycket bättre än så, säger Fredrik Hansson till Kristianstadsbladet.

Säsongen fick dock ett lyckligt slut då Tingsryd på ett nästan mirakulöst sätt snuvade Karlskrona HK på den allsvenska biljetten.

– Det var nästan sjukt att det gick vägen, säger Hansson.

KIK ligger bäst till

Men nu har Tingsryd sagt upp kontraktet med den 23-årige centern.

– Med tanke på hur säsongen såg ut så var det ganska väntat att mitt kontrakt blev uppsagt. Tingsryd är det enda lag som jag representerat på seniornivå så när beskedet kom så kändes det lite tungt. Men nu ser jag bara framåt.

Och nästa klubbadress för Fredrik Hansson blir, enligt nye KIK-tränaren Mikael Tisell, Kristianstads IK.

– Han är klar för oss. Det var jag som tog honom till Tingsryd och han var en viktig pjäs som gjorde att vi gick till allsvenskan, säger Tisell.

Fredrik Hansson:

– Jag har pratat en del med Tisse (KIK:s nye tränare Mikael Tisell) och jag känner ju till honom väl eftersom jag haft honom både i Malmö och Tingsryd. Sen vet jag också att Kristianstad är ett riktigt bra lag.

Har du pratat med några andra klubbar?

– Ja, några andra har hört av sig.

Hur bra koll har du på Kristanstad?

– Ganska bra. Jag vet att dom gjorde en riktigt bra säsong nu senast och enligt min mening är Kristianstad ett av de bästa division I-lagen i Sverige.

– Jag tycker faktiskt att de hade lite otur i play-off-matcherna mot Karlskrona. Och hade Kristianstad fått möta Visby i playoff 3 så är jag säker på att dom hade gått till kvalserien.

Vill göra samma resa

Fredrik Hansson var med under Tingsryds resa från division I till allsvenskan och han fick alltså till slut vara med och rädda nytt kontrakt i allsvenskan.

Nu hoppas han få göra samma resa med KIK.

– Jag ser klara möjligheter till det. Tisell är en tränare som hela tiden strävar uppåt och klubben är inne i en positiv trend, det känns spännande.

I an artikel i Smålandsposten i april, som handlar om att Hansson ska lämna Taif, beskrivs Hansson som en hårt arbetande forward men när vi nämner de orden för honom så garvar han bara.

– Det är väl snarare tvärtom, haha.

Vilken typ av spelare är du då?

– Usch, svår fråga. Men jag är väl en ganska bra passningsläggare och har ett hyfsat skott.

Bäst som center

I Tingsryd fick Hansson mest spela som forward under den senaste säsongen, men det är som center han kommer bäst till sin rätt.

– Jo, jag spelar helst som center. Det är min plats.

Och Mikael Tisell är mer än nöjd med sitt första nyförvärv inför nästa säsong.

– Fredrik är en bra hockeyspelare rakt igenom. Han har bra blick för spelet, är en bra passningsspelare och målgörare, säger Mikael Tisell.