KIK värvar Södertäljes förre lagkapten

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Johan Skinnars har skrivit på för Kristianstads IK.
Foto:Bosse Nilsson
Johan Skinnars har skrivit på för Kristianstads IK.

Det blev onekligen en värvningsbomb när Kristianstads IK hade ispremiär på söndagskvällen.

Den 28-årige forwarden Johan Skinnars har skrivit på för KIK.

– Jag tycker att Kristianstad förtjänar att ha ett lag i hockeyallsvenskan, säger KIK:s senaste nyförvärv.

I laguppställningen inför internmatchen på ispremiären fanns ett nummer där det inte fanns något namn inskrivet. Det gjorde att spekulationerna drog i gång.

Till slut –  klockan 18.20 på söndagskvällen – presenterades KIK:s senaste nyförvärv inför stort jubel bland de över 500 åskådarna i Kristianstads ishall.

28-årige forwarden Johan Skinnars, som de senaste säsongerna har varit lagkapten i anrika Södertälje SK, tog själv kontakt med KIK.

– Jag kände att Kristianstad hade något roligt på gång och tycker väl att de förtjänar att ha ett lag i hockeyallsvenskan. Jag ville gärna vara med på den resan och kollade med Mats om det fanns intresse och han nappade, säger Johan Skinnars.

Varför tycker du att de förtjänar det?

– Det är bara att kolla omkring i hallen, omklädningsrummen och organisationen. Allting håller allsvensk klass. Jag har spelat här med SSK och har sett vilket intresse det finns, säger dalmasen.

2015-16 var han med och förde SSK tillbaka i allsvenskan (slog ut KIK i playoff 3).

En poängrik säsong för Skinnars, som totalt noterades för 58 poäng (31+27).

Förra säsongen blev tung både för Johan Skinnars och SSK, men laget lyckades ändå kvala sig kvar i hockeyallsvenskan efter att bland annat ha stött på KIK i kvalserien. I allsvenskan blev det 13 mål och sju assist från Skinnars klubba.

Det är en ledargestalt KIK har fått in i truppen.

– Jag ställer höga krav på mig själv att prestera och producera som hockeyspelare. Jag kommer även att ha en hög kravbild på mina lagkamrater. Jag vet vilken effekt det kan ha på spelet när alla förbereder sig till 100 procent, till träningar och matcher, säger Skinnars, som även har rutin från spel i Frankrike och Norge.

KIK-tränaren Mats Lusth lovordar sitt senaste nyförvärv från Södertälje SK.

– Det känns häftigt, en ledargestalt som har spelat i allsvenskan. Vi har fått in en stark personlighet som kommer att betyda mycket för det här laget, säger Lusth, som tycker att KIK börjar på en högre nivå jämfört med hans debutår i fjol.

– Ja, så känns det. Jag tycker att vi har ett förbannat intressant lag på pappret. Det ska bli kul det här.

Johan Skinnars har skrivit på ett tvåårskontrakt (1+1) med KIK. Supportrarna fick ett gott intryck av nyförvärvet, som avgjorde internmatchen med att sätta den avgörande straffen.

KIK spelar sin första träningsmatch på torsdag borta mot allsvenska IK Oskarshamn.

Fakta

KIK:s nyförvärv inför säsongen

Jonas Halvarsson, back från Borlänge, Måns Hansson, back från Malmö Redhawks J20, Niklas Lindmark, back från Skövde IK, Mikael Johansson, forward från Troja/Ljungby, Sonny Karlsson, forward från Östersunds IK, Simon Norberg, center/forward från Leksands IF, Johan Skinnars, forward från Södertälje SK, Rasmus T Andersson, forward från HV71 J20, Marcus Sirén, forward från Mora IK.

Visa mer...