KIK:s besked: Ja till spel i allsvenskan

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
KIK:s ordförande Christian Falk.
Foto:Tommy Svensson
KIK:s ordförande Christian Falk.

En enig styrelse i Kristianstads IK röstade för att man ska tacka ja om man får erbjudandet om en plats i Hockeyallsvenskan på bekostnad av IK Pantern.

– Vi har haft en plan för allsvenskan sedan i vintras, säger KIK:s ordförande Christian Falk.

IK Pantern i Hockeyallsvenskan eller inte den kommande säsongen?

Det är den stora frågan i hockey-Sverige just nu.

Efter beslutet att Pantern flyttas ned i hockeyettan, detta eftersom klubben inte hade inkommit med någon komplett årsredovisning i tid och därför inte beviljats elitlicens, så har klubben lämnat in sitt överklagande till Appellationsnämnden.

En nämnd som träffades på måndagen.

– Det finns för närvarande inget att säga. Jag hoppas på ett beslut inom 14 dagar, hälsade Appellationsnämndens ordförande Lars Nylind via ett sms till Bladetsporten på måndagen.

Skulle IK Pantern flyttas ned så talar allt för att det är Kristianstads IK som erbjuds platsen. Detta eftersom man kom trea i kvalserien i våras.

På måndagskvällen hade Kristianstads IK styrelsemöte. Och beskedet var tydligt:

– Vi har kommit fram till att om Kristianstads IK får erbjudande om att spela i Hockeyallsvenskan på bekostnad av IK Pantern kommer vi att tacka ja. Vi har haft en plan för allsvenskan sedan i vintras och hade en plan B om vi skulle ta klivet upp då. Vi är redo om vi får frågan. Det skulle vara en härlig utmaning, säger KIK:s ordförande Christian Falk.

Enligt Sportbladets uppgifter har ni redan fått en förfrågan från förbundet och tackat ja?

– Inga kommentarer, säger Falk.

Förbundets tävlingschef Olof Östblom vill inte säga för mycket när frågan kommer på tal.

– Vi har haft kontakt med en del klubbar, mer än så tänker jag inte kommentera det. Men det är klart att klubbarna måste få en ärlig chans att kunna förbereda sig om Pantern skulle flyttas ned, säger Olof Östblom till Bladetsporten.

Han bekräftar också att det är KIK som är först på tur.

– Jag har haft lite kontakt med både hockeyettan och hockeyallsvenskans organisationer, om de vill ha 13 eller 14 lag i allsvenskan. Alla är överens om att de vill ha 14 lag. Och då är det Kristianstad som kom trea i kvalserien, säger Östblom.

Att det bara är några månader kvar till seriestart är inget som avskräcker KIK om de skulle få frågan.

– Vi vet om att det kommer bli hårt jobb, men just nu vill vi inte spekulera för mycket. Vi är fortfarande en hockeyettan-klubb, säger Christian Falk.

Hur ser du på det ekonomiska om ni går upp?

Det ekonomiska läget tillsammans med andra krav och aspekter tar vi när vi har någon officiell att ta ställning till. Spekulationer får andra syssla med. Vi avvaktar om vi får en förfrågan, då kan vi diskutera det mer ingående.