Annons

Klart: Nikolas Larsson slutar som klubbchef i IFK

I går kunde Bladetsporten avslöja att Nikolas Larsson var på väg bort som klubbchef i IFK Kristianstad. I dag bekräftar också IFK att Nikolas trappar ner och slutar efter sommaren.
– Det kommer att bli en utmaning att fylla luckan efter Nikolas, säger klubbens ordförande Johan Cosmo i ett pressmeddelande.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 26 april 2018
Nikolas Larsson.
Nikolas Larsson.

Efter Bladetsportens avslöjande i går var det locket på i IFK Kristianstad. Nikolas Larsson själv ville inte kommentera, medan ordföranden Johan Cosmo inte ville säga för mycket innan onsdagskvällens styrelsemöte.

– Vi för diskussioner om hur länge han ska vara kvar på sin post och hur organisationen ska se ut efter Nikolas. Men det är inget som är bestämt än, vi ska ha styrelsemöte i kväll (onsdag) och kanske klarnar bilden då, sa Cosmo.

Annons

Men under torsdagsförmiddagen kom alltså bekräftelsen. Nikolas Larsson slutar som klubbchef den 1 september.

”Rekryteringen av nya krafter till organisationen är igång och vi hoppas kunna presentera en lösning före sommaren”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Det kommer att bli en utmaning att fylla luckan efter Nikolas som gjort ett stort jobb och förflyttat IFK Kristianstad till den position vi har idag. Jag har dock ett stort förtroende för den organisation vi har och kompletterat med en ny kraft kommer vi att fortsätta att utveckla föreningen framåt, säger ordförande Johan Cosmo.

Nikolas Larsson.
Nikolas Larsson.Foto: Bosse Nilsson

Nikolas Larsson själv kommenterar slutpunkten så här:

– Mina åtta år i IFK Kristianstad har varit de roligaste i mitt yrkesliv men nu är det dags för lite nya utmaningar. Jag hoppas ändå kunna hjälpa till i utkanten av föreningen även framöver. IFK är en del av mitt hjärta.

Texten uppdateras.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons