Knislinge åker ur trean

Sport Artikeln publicerades

Också det sista halmstrået brast. Knislinge förlorade mot Tomelilla i sista omgången med 31– 37 och åker därmed ur handbollstrean.

Inför sista omgången fanns en liten chans för seriejumbon Knislinge att klara sig undan nedflyttning. O-m laget vunnit mot Tomelilla, och o-m Lejonen uteslutits från serien, så kunde Knislinge passerat Gubbarna/Wargo i tabellen.

Med det hypotetiska resonemanget sprack redan på första punkten.

Det blev stryk i Tomelilla med sex mål, 31– 37.

– Mina grabbar är glada för att göra mål. De är inte riktigt lika glada för att försvara sig, sa Knislingetränaren Berne Olofsson.

Serieavslutningen blev inte mycket till handbollsmatch. Det var en avslagen match mellan två lag som knappast storspelade. Det var ett böljande spel, Knislinge hängde med länge – men tio minuter in i andra halvleken tappade gästerna några bollar, och kom sedan aldrig i kapp.

– Man ska kanske inte gnälla för mycket. Det är ju inte dagens match som leder till nedflyttning, utan hela säsongens spel. Det har varit en tung säsong, konstaterar Berne.

Bland målskyttarna för Knislinge noterades även tränare Berne Olofsson i protokollet.

– Jag fick gå in och ta en straff i första halvleken. Det var väl sista målet i karriären, säger tränaren.

Nu tackar nämligen Berne Olofsson för sig som tränare i laget:

– Jag tycker det ger så lite. Hade fler i laget velat mer, satsat lite mer på att träna hade det kanske varit roligare. Men som det är nu kanske det är bättre att klubben spelar i division IV och bara har roligt.

Cecilia Isberg