Kristianstad Arena Cup vill utöka till nästa år

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Handbollen i fokus i arenan på höstlovet.
Foto:Lasse Ottosson
Handbollen i fokus i arenan på höstlovet.

Champions League ställde till det för ungdomsturneringen Kristianstad Arena Cup, men det blev ändå en lyckad cup.

– Jag har inte hört några större klagomål, så det får man ta positivt, säger IFK:s Idrottskonsulent Anna Olsson, som tillsammans med Carola Olsson sydde ihop turneringen i Nicole Åström-Nilssons frånvaro på grund av sjukskrivning.

Över 80 lag kom till spel när ungdomsturneringen i handboll Kristianstad Arena Cup spelade under två höstlovsdagar, 2 och 5 november (torsdag och söndag) i Kristianstad Arena (E1, E2, Idrottshallen och D-Hallen).

Helst hade man velat ha haft cupen två dagar i anslutning till varandra, men IFK Kristianstads Champions League-match i lördags mot Vardar ställde till det i cupplaneringen.

– Ja, cupen har slagits i stycke med tanke på att spelschemat bestämdes sent. Det ska läggas nytt golv och så vidare. Det blev den här lösningen och det gick så bra som det kunde göra. Jag har inte hört några större klagomål, säger IFK:s Idrottskonsulent Anna Olsson, som tillsammans med Carola Olsson hade hand om turneringen.

Sportsligt blev det lokala A-finalsegrar i P03/04-klassen där det blev en ren IFK-uppgörelse där lag 2 vann mot lag 1 med 17–14.

Även i F03 blev det en klubbuppgörelse mellan KHK:s lag 1 och 2. Där vann lag 2 med 18–10.

Till nästa år finns planer att ha cupen i samband med de två lovhelgerna på hösten.

– Det är något vi kollar på. Eventuellt kan det bli så att vi utökar med någon klass till. Vi får se vad som händer, säger Anna Olsson.

Fakta

Finalresultat

P03/04: IFK Kristianstad:1–IFK Kristianstad:2 14-17.

F03: Kristianstad HK:2–Kristianstad HK:1 18–10.

F04: Lugi: Vit–Halmstad Handboll 19–11.

P05: IFK Malmö HF:1–LVHK: Röd 13–18.

F05/06: HK Malmö/Dalhem:1–Lugi 1 12–3.

P06: Nässjö HF–Ystads IF Handboll: 2 7–5.

Visa mer...