Annons

Kritiserat beslut kan rivas upp

Protesterna mot fria byten i herrarnas division II och III samt damernas division I blev för starka.
Svenska fotbollförbundet har därför beslutat att ha ett nytt representantskapsmöte den 9 januari då man lägger fram ett nytt förslag.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 15 december 2017
Österlens tränare Mladen Blagojevic.
Österlens tränare Mladen Blagojevic.Foto: Mark Hanlon

– Tillsammans är vi starka. Jag är självklart glad, men mycket jobb återstår att göra, säger Österlen FF:s tränare Mladen Blagojevic, till Ystads Allehanda.

Han har själv ringt runt till alla division II-tränare i landet och funnit ett massivt motstånd. Med en lista på 127 klubbar som underlag har han krävt en omprövning av beslutet.

Annons

"Det som framförts är att förankringsprocessen runt om i landet inför beslutet inte varit bästa möjliga, och därför ansåg styrelsen att det enda rätta var att ta en fördjupad diskussion i frågan, att föra fram ett alternativt förslag och kalla Representantskapet på nytt i den här enskilda frågan", säger förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

Fotbollförbundets nya förslag är att antal byten ska utökas från tre till fem i herrarnas division II och III samt damernas division I. Regeländringen ska utvärderas under säsongen 2018.

Det omtvistade beslutet togs vid det ordinarie representantskapsmötet den 1 december.

Nosabys tränare Peter Persson var kritisk till förslaget. ”Jag tror att fler byten skulle gynna ungdomarna i längden, men fria byten är jag inte så mycket för. Det kan bli kaos”, sa Persson till Bladetsporten i slutet av november.

Ifö/Bromöllas damtränare Jens Pettersson var desto mer positiv: ”Det är upp till oss tränare att avgöra hur man vill göra, men jag tycker att det är positivt. Det ger större valmöjligheter, som det är nu kan man bara byta tre spelare och ibland vill man kanske kunna byta in en fjärde och en femte spelare också”.

TT och Daniel Grozdanovski

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons