Annons

Kylan och regnet knäckte Hanna Nilsson i Italien

Hanna Nilsson fruktade kylan inför loppet. Och 26-åringen förlorade kampen.
– Det är första gången jag tvingas bryta ett lopp på grund av nedfrysning. Det är inget jag vill uppleva igen. Jag bara skakade och andades så häftigt att jag blev rädd, säger Hanna Nilsson, till vargardacycling.se
Cykel/Kristianstad • Publicerad 3 mars 2018
Hanna Nilsson tvingades bryta klassiska Strade Bianche i Italien på grund av det iskalla regnet som föll under hela loppet.
Hanna Nilsson tvingades bryta klassiska Strade Bianche i Italien på grund av det iskalla regnet som föll under hela loppet.Foto: Bosse Nilsson

På lördagen rullar årets säsong igång med tre svenska cyklister på startlinjen när damernas World Tour rivstartar med klassiska Strade Bianche i Italien.

Men det blev rena mardrömmen för Hanna Nilsson från Kristianstad som tvingades bryta loppet i det iskalla regnet som föll under hela det 136 km långa loppet.

Annons

– Jag kunde inte ens tänka klart. Det var inte alls någon bra start på säsongen, säger Hanna Nilsson.

Nu var det inte enbart Hanna Nilsson som hade problem av de svenska cyklisterna. Faktum är att det blev en mardrömsstart för samtliga.

Emilia Fahlin tog sig i mål som 59:a, nära 19 minuter efter segrande Anna van der Breggen. Och Sara Penton var för långt efter för att hamna inom tidsbegränsningen och få en placering.

Regerande World Tour-mästarinnan och OS-ettan Anna van der Breggen åkte solo in mot målet i italienska Siena 49 sekunder före Katarzyna Niewadoma.

Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons