Annons

Lagergren om sin status: ”Det är tungt”

Som ett ånglok körde IFK Kristianstad över Lugi i match tre i semifinalserien.
Men lagets kanske största stjärna kämpar med en sliten kropp.
– Den känns så där, säger Albin Lagergren efter matchen.
Kristianstad • Publicerad 27 april 2018 • Uppdaterad 28 april 2018
Fredagens match kan ha varit den sista hemmamatchen för Albin Lagergren som också prisades av supportrarna som årets spelare.
Fredagens match kan ha varit den sista hemmamatchen för Albin Lagergren som också prisades av supportrarna som årets spelare.Foto: Tommy Svensson

IFK Kristianstad bjöd på en rejäl kross när laget återigen kopplade greppet om matchserien mot Lugi. Allt borde vara frid och fröjd efter 31–23 i match tre, men status på nyckelspelaren Albin Lagergren fortsätter vara ett frågetecken. I fredagens match spelade Lagergren inte speciellt mycket.

– Jag får väl säga att kroppen känns så där. Det är tungt, men det funkar, säger Lagergren efter matchen.

Annons

Han tränade inte alls dagen innan matchen och spelade mest i försvaret under fredagens match.

– Vi har kommit överens om att jag ska gå väldigt lugnt och när Stig–Tore spelar så som han gjorde i kväll behöver jag egentligen inte spela alls.

Mestadels från bänken fick Lagergren se sitt IFK Kristianstad spela ut hela registret i den första halvleken. Leo Larsson storspelade i mål och det vassa kontringsspelet gav maximal utdelning. Det stod förkrossande 22–12 i paus.

– Det är nog en av säsongens bästa halvlekar från vår sida och vi är väldigt nöjda med den. Vi trycker på väldigt bra mot dem och de tvingas springa väldigt mycket.

Vad är det för skillnad i ert spel här kontra i förlustmatchen nere i Lund?

– Vi kontrar mycket mer och får med oss det spelet som inte alls funkade senast. Det är den största skillnaden från förlustmatchen

Matchboll och nytt möte på söndag, känner du att ni har ett mentalt övertag nu när ni kommer ner till Lund?

– Nej det tycker jag inte. De vilade många av sina nyckelspelare i den andra halvleken och de kommer säkert vara på hugget. Det kommer bli väldigt tufft därnere.

Efter matchen presenterades supportrarnas pris ”säsongens spelare” och det gick till lagets nummer tio som kan ha gjort sin sista hemmamatch för klubben i segermatchen.

– Det betyder jättemycket att få ett sånt pris av den här fantastiska publiken. Vi får se på söndag om det var min sista hemmamatch. Om så vore, så var det en rätt skön avslutning på den här tiden.

Per WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons