Lindahl funderar på framtiden

Sport Artikeln publicerades

Hedvig Lindahl funderar på refrängen. Klubbens problem påverkar stjärnans framtidsval.

– Jag kan inte vara lojal in till döden, det viktiga för mig i karriären är VM, säger Hedvig Lindahl.

KDFF går in i ett nytt tidevarv. Laget är inte längre en uppstickare och utmanare. Kristianstads fotbollsstolthet har blivit ett lag i mitten eller botten. Ett fotbollsbygge utan möjlighet att utmana i toppen.

– De ekonomiska förutsättningarna gör det mycket svårt att satsa och låta klubben ta sats, säger Hedvig Lindahl.

Utgående kontrakt

Fixstjärnan Lindahl har ett utgående kontrakt. För det utfattiga KDFF blir det svårt att konkurrera om hennes namnunderskrift.

– Det är viktigt för mig att ha en miljö som är bra inför VM, jag är öppen för allt, sedan sliter det en del att pendla från Malmö, säger Hedvig Lindahl.

I Eskilstuna lyckades KDFF skrapa ihop tre avslut på mål. Anfallsspelet lider av en kronisk förstoppning. Men Elisabet Gunnarsdottír hittar inte ett frälsande laxermedel till sin offensiv.

– Vi har haft många skador, det ställer till det, i dag kom Marija Banusic och Olivia Welin tillbaka. Vi körde på dem trots att de inte hade matchträning, säger Gunnarsdottír.

Ensam och övergiven på topp hade Banusic en omöjlig uppgift.

– Jag känner att det är lång väg till full matchträning för mig, det blev 90 i dag, och en bit på vägen, säger Marija Banusic.

KDFF-tränaren gnuggar geniknölarna för att hitta en målvinnande taktik. Hela våren har hon kämpat i sitt fotbollslaboratorium för att hitta ett dunderelixir.

– Vi har ändrat laguppställning nu några matcher, vi får se hur det blir mot Vittsjö på lördag, vilka spelare som finns tillgängliga, säger Elisabet Gunnarsdottír.

Carlsson sjuk

Inför matchen i går tvingades Mia Carlsson att kasta in handduken redan på morgonen.

– Hon är en väldigt viktig spelare, förkylningar och feber fortsätter att ställa till det. Nu fick vi ändra igen, men det fungerade bra, jag är nöjd med vårt försvarsspel, säger Elisabet Gunnarsdottir.

Skador och sjukdomar kan hon bota. Men inte klubbens kroniskt dåliga ekonomi. Finanserna hotar att skrämma bort stjärnorna. Kvar blir talangerna och inventarierna.

– Klart att man vill vara med och spela i ett lag som utmanar och är konkurrenskraftigt. Jag får se vad som händer, klubben kanske inte ens vill förlänga med mig, säger Hedvig Lindahl.

KDFF:s styrelse har gett spelarna besked om att saker och ting är på väg att bli bättre.

– Sedan är frågan hur mycket bättre, det kanske ändå inte finns möjlighet till satsningar i framtiden, säger Hedvig Lindahl.