Lindblom klar för fortsättning

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Fredrik Lindblom.
Foto:Bosse Nilsson
Fredrik Lindblom.

Bara tre dagar efter att säsongen tagit slut har den första KIK-spelaren skrivit på för nästa säsong.

Kristianstads IK har inlett sitt lagbygge för att nästa vår försöka nå allsvenskan, något man var oerhört nära att göra under påskdagen.

Först ut att förlänga är backklippan Fredrik Lindblom, 27, som därmed kommer att göra sin fjärde raka säsong i klubben.

"Lindblom har gått från att vara en renodlad offensiv back till en mer allround back. Jag och Mats Lusth är väldigt nöjda med hur Fredrik driver och pushar backsidan under träning och matcher", säger KIK:s sportchef Joakim "Jocke" Johansson i ett uttalande på klubbens webbplats.

"Jockes" teori om backen syns också på poängen backen gjort. De har sjunkit från 29 första säsongen (41 matcher) till 17 (44 matcher) och nu 11 poäng den gångna säsongen (48 matcher).

KIK får annars jobba hårt för att locka kvar storspelande nyckelspelare som Joel Gistedt, Acke Ringström, Joel Persson, Daniel Andersson och Thom Flodqvist. Samtliga lär få anbud från allsvenskan.

Källor till Bladetsporten nämner att Flodqvist får två anbud – om dagen.

– Det finns lite intresse, det gör det. Men jag sitter lugnt i båten och kollar på det sen. Man vill ju spela så högt upp som möjligt. Fast vi får ta det sen, just nu ska jag ha lite semester efter en lång säsong, säger Flodqvist, som under onsdagen reser till Budapest med flera KIK-spelare, för en lagresa fram till söndagen.

Det står sedan tidigare klart att Axel Blomqvist – med 20 matcher i KIK-tröjan den gångna säsongen – till hösten spelar med Osby i hockeytvåan.

HÄR hittar ni Bladetsportens betyg på samtliga KIK-spelare den gångna säsongen. Håller du med oss?

Fakta

KIK-truppen 2017/18

Målvakt: Joakim Strandberg.

Backar: Fredrik Lindblom.

Forwards: Fredrik Hansson, Herman Hansson.

Tränare: Mats Lusth.

Notera: Ny J18-tränare i KIK är Pär "Chippen" Persson, senast tränare i Osby i hockeytvåan under två säsonger.

Visa mer...