Lindgren: Vi har varit för naiva

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades

Olafur Gudmundsson är tillbaka i truppen. Men IFK-tränaren Ola Lindgren räknar med att det krävs betydligt mer än så för att rubba Vardar.

– Vi behöver nog lite av allting, säger han.

Gudmundsson ville spela redan mot Guif, men Ola Lindgren valde att ställa över sin lagkapten för att inte riskera något.

Inför mötet med den regerande Champions League-mästaren är det inte helt enkelt att hitta saker som talar för en IFK-skräll.

– Vi har blivit rejält överkörda hittills och det är inte mycket som talar för oss när mästarna kommer, säger tränaren Ola Lindgren.

Hittills är det bara Pick Szeged som har tagit en poäng av Vardar den här säsongen.

– Men Szeged är extremt starka på hemmaplan och vi kan inte jämföra oss med dem. De spelade jäkligt tufft försvarsspel och jag vet inte ens om vi kan spela så tufft. Vi får börja om från början och jobba mycket hårdare. Vi har varit lite naiva och vikt ner oss för enkelt.

Finns chansen i att de kanske vilar några av sina bästa spelare?

– Champions League är en viktig del för dem och de har inte så många ställen där de verkligen behöver blåsa på rejält. Men de har ju en bredd som gör att det finns spelare att välja på ändå, säger Ola Lindgren.

En av de båda debutanterna mot Guif, Evon Mohlin och Valter Chrintz, kommer att ingå i truppen. Vem av dem det blir bestäms under fredagen.