Lindskog bekväm i landslagsrollen

Kristianstad Artikeln publicerades
Anton Lindskog gjorde totalt tre mål i de båda landskamperna mot Tyskland.
Foto:Thomas Johansson
Anton Lindskog gjorde totalt tre mål i de båda landskamperna mot Tyskland.

En seger och ett oavgjort resultat mot stornationen Tyskland – det var landskamper som gav Anton Lindskog mersmak.

– Jag känner mig definitivt inte längre från landslaget i alla fall, säger Lindskog.

”Bygdens son” från Kristianstad gjorde tre mål på de två matcherna mot Tyskland, där alltså bara svenska Bundesligaproffs fanns med. Anton Lindskog, till vardags i Wetzlar, beskriver själv en trevlig och lyckad helg för både honom själv och för laget.

– Det har gått bra. Vi vann och spelade lika mot ett väldigt bra Tyskland. Jag fick spela mycket och allting kändes bra, säger Lindskog till Kristianstadsbladet.

I lördags vann Sverige med 27–25 i Partille, medan returmötet i tyska Hamburg slutade oavgjort, 25–25. Lindskog, som tidigare har gjort två mål på sex landskamper, fick nu en större roll när mer etablerade mittsexor som Jesper Nielsen och Andreas Nilsson inte fanns med.

– Efter den här helgen känner jag mig definitivt inte längre från landslaget i alla fall. Jag känner att jag har varit med och bidragit till vinsten och det oavgjorda resultatet. Jag har fått en bra roll, men visst, konkurrensen är ju också mördande.

Har det varit en annorlunda samling med tanke på att det bara funnits Bundesligaproffs med i laget?

– Man möter ju alla lagkamrater i ligan och känner varandra. Det är ett ganska gött gäng direkt på något sätt. Om inte alla stjärnor är med får alla bidra och gå ihop som en grupp i stället. Vi har spelat bra och är väldigt nöjda. Allt är som det ska vara.

Även damerna har mött Tyskland i en dubbellandskamp där svenskorna vann båda matcherna. Med i teamet runt de båda landslagen har även IFK Kristianstads sjukgymnast Patrik Sigsjö funnits. Och även han får gott betyg – åtminstone från Anton Lindskog.

– Han har skött sig bra han också, säger Lindskog.