Lindskog gör Björnsen sällskap i Wetzlar

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Anton Lindskog uppges vara högaktuell för tyska HSG Wetzlar.
Anton Lindskog uppges vara högaktuell för tyska HSG Wetzlar.

Andreas Cederholm och Fredric Pettersson går båda till franska Toulouse. Nu ser Anton Lindskog ut att göra Kristian Björnsen sällskap till Tyskland.

Enligt flera källor till Bladetsporten blir HSG Wetzlar nästa klubbadress för båda två.

Sedan tidigare är det känt att tyska ligasjuan Wetzlar är intresserat av IFK Kristianstads Kristian Björnsen. Men enligt flera av varandra oberoende källor till Bladetsporten ser Björnsen ut att få sällskap av Anton Lindskog.

Mittsexan, som slog igenom i IFK Kristianstads A-lag säsongen 2011/12, har ett utgående kontrakt och har varit i kontakt med flera klubbar utomlands. Bland dem ett par klubbar från Tyskland.

Enligt uppgift ska nu Wetzlar vara nästa klubbadress.

– Jag vill Inte kommentera något lag alls, mer än att jag har haft kontakt med ett par tyska klubbar, säger Anton Lindskog.

Enligt Lindskog själv är inget beslut fattat.

– Jag är nog sugen på allting och kan tänka mig lite vad som... Jag trivs bra i Kristianstad och vet vad jag har här. Jag har inte bestämt mig riktigt än, men det lär jag nog göra snart.

Andreas Cederholm och Fredric Pettersson, som båda är klara för Toulouse nästa säsong, har också samma agent i form av Mikael Duric. Även Lindskog och Björnsen har samma agent, i deras fall Åke Unger.

– Det är klart att vi snackar lite så inom laget, men det är inte så att jag och Björnsen pratat konkret om Wetzlar, säger Lindskog.

Mittsexan har den här säsongen debuterat i Champions League och kallades också in under landslagets fyrnationsturnering i Gdansk.

– Jag är väl lite mer nöjd med mig själv än vad ni är. Jag fick ju samma betyg som någon som spelat tio minuter på hela säsongen. Jag tycker att det har känts bra i elitserien, där har vi ganska bra koll på lagen vi har mött. I Champions League är det klart att vi har fått kämpa i varje match, men det visste man på förhand. Det var ingen nyhet att vi skulle ha det svårt, förklarar Lindskog.

– Jag har ändå fått förfrågningar från Tyskland bland annat, så något måste man ju ha gjort bra, säger han.

Mats Samuelsson, sportsligt ansvarig i IFK:

– Jag vet faktiskt ingenting om det, mer än att hans kontrakt går ut. Vi har erbjudit honom en förlängning, men han har själv velat vänta så något är där väl säkert på gång.

Fakta

Nytt och flytt

In: –.

Ut: Fredric Pettersson, Toulouse, Andreas Cederholm, Toulouse, Christian O'Sullivan, Magdeburg.

På väg in: Joakim Hykkerud, Hannover, Daniel Pettersson, Guif, Helge Freiman, Guif.

På väg ut: Kristian Björnsen, Wetzlar, Anton Lindskog, Wetzlar, Iman Jamali, lån från Veszprem.

Visa mer...