Annons

Lugi räds inte IFK – har hotat topplag i Europa

Lugi har hotat europeiska topplag som Füchse Berlin och Saint-Raphael i EHF-cupen. IFK Kristianstad är därför inget som skrämmer i en semifinal.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 18 april 2018
Försvarsstarka Lugi, med tränaren Tomas Axnér, räds inte IFK.
Försvarsstarka Lugi, med tränaren Tomas Axnér, räds inte IFK.Foto: Emil Langvad/TT

Precis som IFK har Lugi hela laget tillgängligt inför den första semifinalen. Och precis som IFK har Lugi byggt upp sig inför slutspelet med matcher mot motstånd av europeisk toppklass.

I EHF-cupens gruppspel var man nära att snuva både tyska ligatvåan Berlin och franska ligafyran Saint-Raphael på poäng. Matcher som ska gynna laget mot IFK.

Annons

– Saint-Raphael och Berlin hade båda kunnat vara kvar och spelat i Champions League nu, så bra lag har dem. Vi förlorade med två mål borta mot Saint-Raphael och tre dagar senare förlorade de med en boll mot Paris, säger Lugis tränare Tomas Axnér.

– De har bättre lag än IFK och vi har en förstauppställning som har kunnat hålla jämna steg med de här lagen. Vi kommer inte vika oss en tum mot IFK, säger Axnér.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons