Lusth inför derbyt: Vill se spelglädje och lekfullhet

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Mats Lusth.
Foto: Lasse Ottosson
Mats Lusth.

9–4 senaste gången lagen möttes. Nu går KIK för en ny derbyknock mot Tyringe.

Allettanplatsen är fixad – nu återstår en match innan det är dags för allettan. Men det är inte vilken match som helst för KIK. Antagonisten Tyringe gästar i ett derby som väntas dra mycket publik.

Här nedan har ni senaste nytt inför derbyt:

Inför

Kristianstads IK–Tyringe

Vad: Hockeyettan södra.

Var: Kristianstads ishall.

När: Onsdag, kl. 19.00.

Följ matchen: Bladetsporten liverapporterar på kristianstadsbladet.se.

Läget i laget: Målvakten Joakim Strandberg är borta med en muskelbristning runt ena höften och blir borta i runt en månads tid. Christopher Lindholm har ett avslitet korsband i ena knät och spelar inte på minst två månader. Spel i allettan känns uteslutet.

Marcus Sirén missade matchen mot Dalen på grund av sjukdom och missar även derbyt. Viktor Wahldén, som normalt är back, fick beröm efter att ha varit forward mot Dalen. Wahldén fortsätter som forward mot sitt gamla lag.

Sedan tidigare saknas Roger Ohlsson efter sviterna av en hjärnskakning.

Tränarsnack: Mats Lusth, KIK: – Jag hade ett snack med grabbarna före träningen och sa att vi skulle fokusera på Tyringematchen. Sedan gjorde vi en kanonträning. Det kommer att bli slutsålt och det är en jäkligt rolig match att spela. Jag vill att spelarna ska ha kul på isen och våga släpp loss. Jag vill se spelglädje och lekfullhet utan att slarva.

Sista omgången: Onsdag: KIK–Tyringe, Vimmerby–Halmstad, Nybro–Tranås, HA74–Dalen, Helsingborg–Kallinge, Hanhals–Grästorp.

Vimmerby, Dalen och Tranås slåss om de två sista platserna till allettan.

Tabellen: Se här!

Visa mer...