Annons

Lusth om Mora-valet: "Var inget att tveka på"

I måndags briserade bomben att Mats Lusth tar över i moderklubben Mora IK inför direktkvalet till SHL. Nu uttalar sig den 55-årige tränaren för första gången.
– Jag satte mig direkt i bilen upp till Mora efter att jag tackat ja, säger Lusth till tv-kanalen C More.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 20 mars 2018
Mats Lusth – ny huvudtränare i Mora.
Mats Lusth – ny huvudtränare i Mora.Foto: Bosse Nilsson

Mats Lusth, som har tränat Kristianstads IK under de två senaste säsongerna, var en jagad man under måndagen, men varken Kristianstadsbladet eller någon annan media lyckades få tag på honom. Men när Leksand och Oskarshamn möttes i första matchen i förkvalet till SHL så fanns Mats Lusth på plats i Tegera Arena.

Och i den första periodpausen blev han intervjuad av tv-kanalen C More.

Annons

– Det fanns inte mycket att tveka på när Mora ringde i söndags. De frågade om jag var intresserad, jag satte mig direkt i bilen upp till Mora, säger Mats Lusth till C More.

På tisdagsförmiddagen hade Lusth sitt första träningspass med Mora.

– Det kändes jäkligt bra. De två andra tränarna (Johan Rosén och Daniel Hermansson) har ju haft laget innan och jag känner att man behöver vara tre tränare på SHL-nivå. Jag ser det här som att vi förstärker med två nya ögon och en ny röst. Vi kommer att jobba tajt ihop, säger Lusth, som även fick frågan om hur mycket han har följt sitt nya lag under säsongen.

– Jag har sett fyra-fem matcher, sedan har jag sett tre matcher live här på slutet. Jag har följt Mora under hela min karriär och det är min moderklubb.

Leksand och Oskarshamn gör upp i en serie i bäst av tre matcher. För Lusth spelar det inget roll vilket lag hans nya lag får möta.

– Med Leksand hade det varit heta derbyn och man minns publikfesterna i Dalarna från i fjol. När jag gick upp med Malmö för tre år sedan så slog vi ut Leksand. Jag har rätt bra koll på Oskarshamn då de tränas av Björn Hellkvist som var tränare med mig när vi gick upp med Malmö. Men jag har ingen favorit. För mig spelar det ingen roll vilka det blir. Oavsett vilket så kommer de att bli en härlig utmaning, säger Mats Lusth.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons