Annons

Lusth rasar: Det är ett rent jävla överfall

KIK tog sjätte raka segern i allettan södra borta mot Hudiksvall. Men den stora snackisen efter matchen var förre KIK-backen Niklas Lindmarks brutala tackling på Sonny Karlsson, som fick föras till sjukhus.
– Jag har sett reprisen och det är bedrövligt. Fegt och ynkligt, det var därför vi inte kunde ha kvar honom, säger KIK-tränaren Mats Lusth.
Kristianstad • Publicerad 28 januari 2018
Mats Lusth var rosenrasande på Niklas Lindmark.
Mats Lusth var rosenrasande på Niklas Lindmark.Foto: Bosse Nilsson

I början på året lämnade backen Niklas Lindmark Kristianstads IK – detta i samförstånd med klubben. På söndagseftermiddagen möttes hans nya klubb Hudiksvall och KIK i ett toppmöte i allettan södra i Glysishallen.

Och Lindmark var i händelsernas centrum när han, i mitten av den andra perioden, sänktes KIK-forwarden Sonny Karlsson med en brutal tackling i egen zon. Sonny Karlssons hjälm och klubba flög all världens väg och KIK-forwarden blev liggandes kvar på isen.

Annons

Niklas LIndmark åkte på matchstraff (match penalty, riskerar längre avstängning) och Sonny Karlsson, som var kontaktbar när han lämnade isen, fick föras till sjukhus med en befarad hjärnskakning.

Efter matchen var KIK-tränaren Mats Lusth riktigt förbannad.

– Det är ett rent jävla överfall och det är inte förvånande att det är just han som gör det. Det är fegt och ynkligt. Vi kunde inte ha kvar honom, han tog massa korkade utvisningar och skadade laget för mycket med sådana jävla grejer, säger Lusth och fortsätter:

– Jag har sett reprisen och det är bedrövligt. Han kommer från blindside och sätter upp armbågen rätt i huvudet på Sonny. Det måste bli en lång avstängning om man ska tolka hur sådana här saker sköts i SHL och allsvenskan.

Har ni anmält Lindmark?

– Det är väl domaren som sköter det där. Det får ”Jocke” (Joakim Johansson, sportchef i KIK) ta hand om.

Bladetsporten pratade med en ångerfull Niklas Lindmark efter matchen.

– Jag hoppas verkligen att det är okej med Sonny. Det är aldrig kul när någon blir skadad och jag tyckte om Sonny väldigt mycket när jag var i Kristianstad. Jag har skrivit till honom, det var absolut inte min mening att skada honom, säger Niklas Lindmark. Hur upplevde du situationen?

– Han kom från vänsterkanten och bröt in mot mitten. Jag kom in där och det blev en tackling med ryggen. Jag har inte sett tacklingen, så jag kan inte uttala mig mer än så om tacklingen. Jag är längre än Sonny och tacklingen tog olyckligt, säger Lindmark.

Vad säger du om Lusths sågning av dig?

Annons

– Det får stå för honom. Jag håller inte med honom för fem öre. Det har inget med varför jag lämnade utan det var på grund av brist på speltid.

–Jag trivdes hur bra som helst i Kristianstad, men behövde speltid. Det var en konstig känsla att möta KIK då jag känner i princip alla i laget och det är blandade känslor nu efteråt med.

Matchen då? Ett formstarkt KIK tog sjätte raka segern efter stabilt bortaspel. Marcus Sirén gav KIK ledningen efter ett individuellt nummer i mitten av den första perioden. Hudiksvall kom tillbaka i den andra perioden – men målvakten Joel Gistedt räddade allt.

– Vi kom för mycket på mellanhand i den andra perioden, Joel räddade oss där, säger Mats Lusth.

KIK kunde i stället göra 2–0 i samband med Niklas Lindmarks matchstraff då man fick chansen att spela i fem mot tre i två minuter. Johan Skinnars hittade Daniel Andersson framför målet och vips hade KIK en tvåmålsledning.

KIK gjorde en stabil tredjeperiod och kunde till slut vinna med 4–1 efter att Johan Skinnars avgjort matchen med mål i öppen kasse med drygt minuten kvar att spela.

– Vi steppade upp i den tredje perioden och använde skallen och låg på rätt sida. Vi stängde vägar för dem. Vi gjorde en riktigt bra tredjeperiod, säger Mats Lusth, som berömde kedjan med Hampus Forsling (ett mål), Malte Sjögren (ett mål) och Daniel Andersson (ett mål och en assist).

KIK fortsätter att toppa allettan södra.

– Följer vi bara vårt spel, vilket vi gör nu, är vi svårslagna. Vi är kompakta i försvarsspelet och är hela tiden på rätt sida. Vi jobbar för varandra och täcker skott, säger Mats Lusth.

KIK:s nästa match är på fredag då laget åker till Gotland där Visby/Roma tar emot serieledaren.

Annons

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons