Machulla för Flensburgs tradition vidare

Beachhandboll/Åhus Artikeln publicerades
Maik Machulla, som tidigare var assisterande tränare, har nu huvudansvaret för Flensburg.
Foto:Bosse Nilsson
Maik Machulla, som tidigare var assisterande tränare, har nu huvudansvaret för Flensburg.

Ljubomir Vranjes har tagit Flensburg till Åhus sex år i rad. Och traditionen fortsätter – trots att Vranjes har lämnat klubben. En ovan situation för den nye tränaren Maik Machulla.

– Mycket är nytt för mig, men det var självklart att komma tillbaka till Sverige, säger Machulla.

Det är långt ifrån första, och förmodligen inte sista, gången som Maik Machulla får frågor om tomrummet efter Ljubomir Vranjes. Tysken har dels spelat i Flensburg, men har de senaste säsongerna varit assisterande tränare åt Vranjes. Nu är det alltså han som ska göra det som Vranjes aldrig lyckades med – vinna ligan.

– Vi har laget för att vinna. Samtidigt har vi en del nya spelare och behöver tid, men vi kommer att ta tillvara på den tiden vi har innan säsongen börjar, säger Maik Machulla.

Förutom Vranjes har bland annat Johan Jakobsson och profilstarke vänstersexan Anders Eggert lämnat klubben. Men samtidigt är mycket sig likt. Maik Machulla har inga planer på att lägga ner strategin med att satsa på nordiska spelare.

– Det är vår strategi och vi har varit mycket framgångsrika de senaste åren med den strategin. Vi har värvat från både Sverige och Norge inför den här säsongen, säger Machulla, som förutom Simon Jeppsson från Lugi även knutit till sig norske talangen Magnus Abelvik Röd.

Vilka förväntningar har du på Simon Jeppsson?

– Jag hoppas att vi kan få lite enkla mål. Vi kan ändra lite i vårt spelsystem så att vi kan släppa fram honom. Men han behöver också tid för att komma in i den tyska ligan. Han kommer att betyda mycket för oss under de kommande åren.