Mjällby jagade bort målspöket från premiären och bjöd publiken på Strandvallen på en målfest.
Två offensiva ytterbackar visade vägen.
Hällevik • Publicerad 15 april 2018

Izuchukwu  Emeh gjorde mål mot Skövde AIK.
Izuchukwu Emeh gjorde mål mot Skövde AIK.Foto: Jonas Gustafsson

Efter den mållösa premiären borta mot Husqvarna så fanns det en del frågetecken när hemmapremiären mot Skövde skulle sparkas i gång. Men blev aldrig någon diskussion om uteblivna mål på Listerlandet. I stället blev det proppen ur, mycket tack vare ett par heta ytterbackar.

– Otroligt skönt att vi fick den här islossningen och samtidigt undvek snacket om måltorka, säger Oskar Sverrisson.

Men till en början såg det exakt likadant ut som mot Husqvarna och många suckade på läktaren när Bergströms dubbla lägen inte hittade nätet. Mjällby öste på och attackerade med full fart samtidigt som Skövde föll hem och skyddade sitt mål.

–Jag hann aldrig bli orolig trots missarna i början. Det kändes som vi skulle få in den, säger Jesper Löfgren.

Löfgren fick rätt och det var just högerbacken själv som fick göra Mjällbys första mål den här säsongen. Urstarkt kom han högst på en hörna och nickade stenhårt in 1–0 i den 30:e minuten.

– Det är bara att hylla Löfqvist för hörnan, den var perfekt slagen.

Drygt tio minuter senare jobbade David Löfqvist fram bollen till Izuchukwu Emeh som kyligt placerade in 2–0 innan pausvilan. Matchen kändes klar.

– Men vi tappar energi när vi kommer ut i andra, jag vet inte om vi blev för bekväma.

Ett mindre jobbande Mjällby resulterade ganska snabbt i ett baklängesmål och helt plötsligt blev det liv i matchen igen.

– Jag tycker vi höjer oss igen efter deras mål och när vi gör 3–1 så var det klart, säger Sverrisson.

Sverrisson fick sedan avsluta hemmapremiären med en riktigt pärla. Ett skott precis utanför straffområdet skruvades in i det vänstra krysset.

– Ett fint mål, säger han och ler.

Mål från båda ytterbackarna händer inte så ofta?

– Nej kanske inte. Jonas vill att vi ska spela offensivt och då kommer vi upp mer i anfallen. Kul för både mig och ”Jeppe” att vi fick göra mål.