Annons

Målfest när KFC tog andra raka segern

Trots att båda mittbackarna från segermatchen mot Husqvarna saknades tog Kristianstad FC sin andra raka seger. I ett målrikt möte på Kristianstads fotbollsarena besegrade man Karlskrona med 4–3 (2–2).
Kristianstad • Publicerad 17 juni 2018
KFC:s Ahmed Hassan slog in 3–2-målet på straff.
KFC:s Ahmed Hassan slog in 3–2-målet på straff.Foto: Bosse Nilsson

Kristianstad FC rivstartade hemma på Kristianstads fotbollsarena. Redan efter sju minuter kom 1–0-målet genom Sebastian Nanasi, som gjorde sin första match från start i segern mot Husqvarna senast. Andreas Grahm snubblade med sig bollen och spelade osjälviskt fram till en ännu friare Nanasi, som via ribban gav KFC ledningen.

I den kraftiga medvinden fortsatte KFC att ösa på framåt och efter en kvart var det ytterst nära ett 2–0-mål. Grahm frispelades och från ett nästan identiskt läge som 1–0-målet valde han på nytt att passa i stället för att skjuta. Den här gången blev dock inspelet till André Kamp svagare och friläget rann ut i sanden.

Annons

I stället var det Sebastian Nanasi som var närmast i momentet efter, men avslutet nickades till hörna i sista sekund.

Gästerna Karlskrona chockade sedan hemmalaget och de 403 åskådarna med två snabba mål. I KFC saknades båda mittbackarna Armin Aganovic (avstängd) och Paulo Ippolito (skadad) och i deras frånvaro startade i stället Martin Rudolfsson och Emmanuel Okine. En duo som hade svårt med kommunikationen. Mittbackarna gick upp i samma nickduell, sänkte varandra och friställde i stället Christopher Christensson som kvitterade till 1–1.

Tre minuter senare small det igen när en vidareskarvning i straffområdet ställde KFC-målvakten Joel Hallgren och Karl Lindqvist enkelt kunde peta in 1–2.

Det vimlade av målchanser före paus och sista ordet var inte sagt. Efter förvirringen i försvaret bytte KFC-tränaren plats på Emmanuel Okine och mittfältaren Jesper Modig, som klev ner som mittback. Och i den 29:e minuten kvitterade hemmalaget när Martin Rudolfsson nådde högst på en hörna.

Andra halvlek inleddes lika händelserikt som den första. Efter tio minuter revs Andreas Grahm ner i straffområdet, domaren reagerade direkt och Ahmed Hassan slog säkert in straffen till 3–2. Dessutom fick Karlskrona lagkaptenen Jesper Gustafson utvisad i samma situation.

Samme Hassan hade fem minuter senare ett ypperligt läge att i stort sett avgöra matchen när han och inbytte Maxi Cabana kom i ett ypperligt två mot ett-läge. Hassan valde att avsluta själv – och missade målet.

Men Cabana skulle få en ny chans. Framspelad av André Kamp chippade argentinaren elegant in 4–2 till KFC i den 77:e minuten.

Karlskronas Karl Lindqvist nickade in 4–3 på stopptid och Maxi Cabana hann därefter med att missa helt öppet mål innan domaren blåste av matchen.

Segern var KFC:s andra raka och innebär att man placerar sig mitt i tabellen och passerar Ängelholm.

Bottenstriden kan man också lägga bakom sig – åtminstone den närmaste tiden.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons