Annons

Målvakten Lina Albin opererad

Om fem veckor kvalar Kristianstad Handboll till allsvenskan. Kanske utan förstamålvakten Lina Albin som opererades i veckan. ”Hon fick ett brott på lillfingret mot Vinslöv och blir borta i minst fyra veckor”, säger tränaren Lennarth Ebbinge.
Sport • Publicerad 25 februari 2013
Foto: 

Ersättaren Emelie Svensson fick 60 minuter mot Växjö HF – och imponerade. Kristianstad Handboll vann bortamatchen mot tabellfyran med 27–19 (11–9).

– Emelie var stabil matchen igenom och det känns tryggt att veta, säger Ebbinge, som dessutom räknar med att Lina Albin ska vara tillbaka till kvalet.

Annons

– Det är fem veckor dit, så det ska gå.

Kristianstad Handboll har redan vunnit serien, och till mötet med Växjö fick tjejerna friare tyglar i anfallsspelet.

– Det var upp och ner. Vissa saker gjorde vi bra, andra mindre bra, säger Ebbinge.

Ökade tempot

Tabellfyran Växjö hängde med i en halvlek. I halvtid var ställningen 9–11.

– Vi gjorde det riktigt bra bakåt, tyvärr tryckte vi inte tillräckligt i kontringarna, säger Ebbinge.

I inledningen av den andra halvleken blev det däremot åka av – och då hängde hemmalaget inte med. Kristianstad gick från 11–9 till 18–11.

De flesta av målen efter vasst kontringsspel.

– Det är vårt spel. Aggressivt försvarsspel, och så kontringar på det, säger Ebbinge, som vilade tjeckiska stjärnan Martina Crhova.

– Hon har forfarande känning av sin fot (ledbanden) och det fanns ingen anledning att riskera något.

Annons

Segern skrevs till 27–19 – och gladast av alla var förmodligen spelarna i Vinslöv. Växjö är ett av de lag som Vinslöv måste ta sig förbi om de vill spela i nya division I nästa säsong.

För Kristianstad Handboll återstår två seriematcher (Åstorp hemma på fredag och Farmen borta den 17 mars) innan kvalspelet inleds.

– Då ska vi vara redo, säger Ebbinge.

Mikael Hallqvist
Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons