Målvaktskris när Selimovic lämnar

Sport Artikeln publicerades

Kristianstads FF och Mirza Selimovic kommer inte överens om ett nytt kontrakt. Samtidigt är lovande Svante Hildeman långtidsskadad. ”Vi måste ha in någonting”, säger Anders Swahn.

I fredags blev det klart att kontraktsförhandlingarna med mittbacken Linus Johansson brutit samman och att den egna produkten lämnar klubben.

Nu kommer nästa tunga besked för KFF. Målvakten Mirza Selimovic förlänger inte heller sitt kontrakt.

– Vi har inte kommit överens, det är det ekonomiska vi inte klarar av. Det är olyckligt att det har dragit ut på tiden, men vi kan inte göra mer nu, säger KFF:s sportchef Anders Swahn.

– Vi kan inte handla för de pengar vi inte har.

BW90 nästa?

På grund av en ansträngd ekonomi ville KFF att Mirza Selimovic skulle gå ner i lön. I slutändan var det den viljan som gjorde att parterna inte kom överens.

– De säger att de inte har kunnat lösa det ekonomiska. Jag är inte dyr, men man vill ju ändå känna att klubben vill satsa på dig och tror på dig. Jag kan inte gå ner i lön hur mycket som helst, säger Mirza Selimovic.

Vad händer nu för din del?

– Jag vet inte, jag har pratat med en klubb senast i dag. Jag letar kontrakt fram till sommaren.

Det ryktas om BW90?

– Jag har pratat med dom också.

Sportchefen Anders Swahn:

– Det är klart att vi önskar att vi hade kommit överens, men vi kan inte äventyra det ekonomiska. Vi har en budget och den följer vi, punkt slut.

Olsson ensam målvakt

Att Mirza Selimovic försvinner sätter KFF i en minst sagt prekär målvaktssituation. Framtidsmannen Svante Hildeman, som vaktade buren i träningsmatchen mot Rosengård, är nämligen höftskadad och blir borta i tre månader. Det gör att Henrik Olsson just nu är den enda målvakten i truppen.

– Det är olyckligt att det har dragit ut så här mycket på tiden. Nu måste vi ha in någonting, säger Anders Swahn.

Men det är ont om tid innan övergångsfönstret stänger den 31 mars. KFF har med andra ord varken tid eller ekonomisk kraft att vara kräset.

– Det gäller att ha ett brett spektra när man är i vår situation och det är kort tid kvar. Det går inte att stirra sig blind på någonting, säger Swahn.

Har ni några konkreta namn som ni diskuterar?

– Vi har ställt frågan till några stycken, men inte mer än så. Vi har folk som tittar på det här.