Annons

Månsson: ”Finns en lucka i deras spel”

Efter överkörningen i Höör tyckte H65-tränaren Ola Månsson att det handlade om en ”långsam avrättning”. Och Månsson är inställd på att springa sönder Kristianstad HK ytterligare en gång.
– De har en lucka i sitt spel, säger han.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 17 januari 2018
Ola Månsson siktar på en ny seger mot Kristianstad HK.
Ola Månsson siktar på en ny seger mot Kristianstad HK.Foto: / TT

Ola Månssons H65 kommer till toppmötet i Idrottshallen med två raka förluster. Först föll man mot ett formsvagt Sävehof och därefter mot rumänska Zalau i EHF-cupen. Frågan är om laget befinner sig i en formsvacka inför seriefinalen?

– Vi har inte varit jättebra på slutet, men inte dåliga heller. Två raka förluster var längesedan, men det är som det är i januari och februari. Många lag har tränat hårt under december, annars är man inte bra till slutspelet.

Annons

Månsson hade efter tisdagens träning en lång genomgång med laget om motståndet från Kristianstad. Det han kom fram till var...

– ...att de är väldigt konsekventa i det de håller på med. Sedan har de inte speciellt många spelare säger de, men de spelar ju inte med alla de har så så kan man inte heller säga. Vi ska utnyttja det, antingen när de byter spelare och inte tror på det eller när de blir trötta. Där finns en lucka i deras spel, säger Ola Månsson.

Lucie Satrapova kan bli en liten joker för KHK, men kommer sannolikt inte att spela från start. Inte heller det bekymrar Månsson.

– Lucie är en bra målvakt, men dels är Louise (Neidenström) ganska bra och dels sköt vi sönder Lucie i den förra matcher. Det är inget jag fokuserar på.

Däremot tycker Månsson om KHK:s satsning som lett till en jämnare SHE-liga.

– De senaste åren har Kristianstad, Boden och delvis Skara kört ett annat race med utländska spelare. Då blir toppen bättre och det det gillar jag, säger Månsson.

Återstår att se om han tycker att det är lika roligt efter slutsignalen i toppmötet.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons