Marcelo på väg till Mjällby

Sport Artikeln publicerades

Nu ger sig Mjällby AIF på allvar in i jakten på Kristianstads FF-stjärnan Marcelo Sarvas. Grannkubbarna har inlett förhandlingar om den hete mittfältaren.

I lördags åkte Marcelo Sarvas hem till Brasilien.

Samtidigt står det klart att Kristianstads FF och Mjällby har haft inledande förhandlingar om en övergång.

– Det finns en diskussion med Mjällby, men eftersom klubbarna ska komma överens och Mjällby ska komma överens med Marcelo så är det inte helt enkelt, men diskussionen är positiv, säger Ronnie Larsson i KFF. Tidigare i veckan kunde Kristianstadsbladet avslöja att Degerfors är intresserade av Marcelo. Men det hetaste alternativet är Mjällby.

– Marcelo trivs här och vill gärna bo kvar i Kristianstad och hans huvudönskemål är att han vill bli utlånad, säger Ronnie Larsson.

Marcelo har kontrakt med KFF även 2007 och en lösning är att han förlänger med klubben, men lånas ut kommande säsong.

– Vi får sätta oss ner och se vad det innebär. Det låter fint med ett lån, men det är samtidigt ett likhetstecken med ett visst antal kronor, säger Kent Karlsson, ordförande i Mjällbys fotbollsgrupp.

Men det står klart att Mjällby är intresserade av att locka över Kristianstads FF:s bäste spelare.

– Han har visat nu att han har potential för ett snäpp högre än division I, säger Kent Karlsson. Marcelo var och visade upp sig på Strandvallen redan förra vintern, men då rann allt ut i sanden.

– Då hade vi spelare av den typen i mängder, men nu ser det annorlunda ut. Nu är vi i behov av den typen av spelare, säger Kent Karlsson.

En övergång skulle betyda att Marcelo återförenas med sin gamle tränare från Karlskrona AIF, Hasse Larsson.

– Det är ju en viktig bit. Hasse vet ju verkligen vilken potential Marcelo har, säger Kent Karlsson.

I Kristianstads FF avvaktar man hur det blir med Marcelo. Om man tappar sin stjärna och nyckelspelare så är ersättaren redan utsedd.

– Ja, vi har en spelare som vi har kontakt med, säger Ronnie Larsson.

Från KFF-lägret kan vi också rapportera att de två sista utan kontrakt – försvarsspelarna Joakim Svensson och Richard Persson – har förlängt sina avtal med Kristianstads FF.

Patrik Persson