Annons

Martner fyra på natt-SM

OK Pan-Kristianstads löpare fortsätter att visa fin form i början av säsongen. I helgens natt-SM slutade Ola Martner på en finfin fjärdeplats.
Orientering/Kristianstad • Publicerad 21 april 2018
Ola Martner.
Ola Martner.Foto: OK Pan-Kristianstad

Förre helgen slutade OK Pan-Kristianstads österrikiska landslagslöpare Gernot Kerschsbaumer tvåa på såväl sprinten som på långdistansen i Swedish League där hela den svenska eliten var på plats.

På söndag kan Gernot Kerschbaumer säkra slutsegern i Swedish League då jaktstarten avgörs.

Annons

En annan Pan-löpare, Olivia Nilsson från Oppmanna, fick något av ett genombrott förra helgen när hon vann långdistansen för D20-klassen i Swedish League. Även Nilsson har chans på medalj i Swedish League.

Och på fredagsnatten visade även en annan Pan-löpare bra form. När natt-SM avgjordes i skogarna norr om Jönköping slutade Ola Martner på en fjärdeplats (femma i resultatlistan, men eftersom Oleksandr Kratov inte representerar svensk klubb så är han inte med i SM).

Martner var knappt två minuter från en bronsmedalj.

Segern gick till IFK Göteborgs Johan Högstrand som var en enda sekund före tvåan Albin Ridefelt från OK Linne i Uppsala.

Både Gernot Kerschbaumer och Olivia Nilsson valde att avstå natt-SM för att satsa allt på avslutningen av Swedish League.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons