Mats Lusth: Det är skandal

Ishockey Artikeln publicerades
Foto:Bosse Nilsson

Det blir inget spel för KIK i hockeyallsvenskan.

Appellationsnämnden körde över licensnämnden och låter Pantern bli kvar.

– Jag tycker att det är skandal. Lägg ner licensnämnden, man behöver tydligen inte följa reglerna ändå, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

Beskedet att Pantern inte klarar elitlicensen och kastas ut från allsvenskan slog ner som en bomb i förra veckan.

På fredagen kom helt nya besked.

Kristianstads IK, som skulle få Panterns plats, stoppas.

Appellationsnämnden ändrar nämligen på licensnämndens beslut om att inte ge Pantern licens för säsongen 2017–2018.

Därmed snuvas Kristianstads IK på den allsvenska platsen.

Tränaren Mats Lusth är allt annat än nöjd med beslutet.

– Det är ett fiasko. Det sitter amatörer och tar beslut som man kan skita i. Regler är regler och jag hade hoppats att man skulle följa dem, men tydligen behöver man inte det, säger Mats Lusth.

– De kan lika gärna lägga ner licensnämnden, det gäller inga regler längre.

KIK har sedan elitlicensnämndens besked i förra veckan jobbat i kulisserna för att vara beredd om den allsvenska chansen blev verklighet.

– Vi har väl inte trott så mycket, men självklart har vi haft ett ben i allsvenskan och ett ben i hockeyettan, säger Mats Lusth.

Pantern överklagade licensnämndens beslut och påpekade att årsredovisningen var inne i tid, dock utan underskrift av revisor, något som kom in senare samma dag.

Årsredovisningen visade att man hade ett kapital på 1 001 563 kronor, alltså strax över den miljon som krävs för att få licens.

– Licensnämnden fattade sitt beslut på formella grunder, att Pantern inte hade skickat in någon årsredovisning. När vi sedan granskade den (årsredovisningen) visade den upp ett eget kapital på en miljon kronor. De uppfyller kravet, säger appellationsnämndens ordförande Lars Nylund till TT.