Annons

Mats Lusth: Som att se en oljetanker vända i Siljan

KIK vände 2–4 till seger med 5–4 i derbyt mot Tyringe SoSS.
Men tränaren Mats Lusth var inte nöjd.
– Samtliga baklängesmål är bjudningar från våra backar, muttrar KIK-tränaren.
Kristianstad • Publicerad 13 december 2017
Khalid Ibrahim grundlurar Jonas Halvarsson eller som KIK-tränaren Mats Lusth sa: ”Som att se en oljetanker vända i Siljan.”
Khalid Ibrahim grundlurar Jonas Halvarsson eller som KIK-tränaren Mats Lusth sa: ”Som att se en oljetanker vända i Siljan.”Foto: Bosse Nilsson

Efter två spelade perioder var KIK i underläge med 2–4.

En vass tredje period räddade ansiktet. Mikael Johansson gjorde 3–4, Sonny Karlsson 4–4 innan Simon Norberg avgjorde i förlängning.

Annons

– Från mittlinjen och framåt så tycker jag att vi gör en bra match. Forwards är aggressiva och vinner tillbaka pucken vid flera tillfällen och vi skapar många målchanser. Men problemet är backarna, säger Mats Lusth, och fortsätter:

– Samtliga baklängesmål är rena bjudningar från backarnas sida, det är fyra individuella misstag. Vid ett målen är det som att se en oljetanker vända i Siljan. Det är för dålig respekt av backarna mot Joel (Gistedt) i målet.

Därefter blir Mats Lusth självkritiskt.

– Jag sa till spelarna att de skulle gå och släppa loss, men det var ju inte så här jag hade tänkt mig det hela. Jag får förklara bättre.

Det 14 dagar till allettan drar igång.

– Vi kommer att träna tungt fram till den 20 december, därefter får spelarna fyra dagar julledigt. Sen återsamlas vi på juldagen, berättar Mats Lusth, som hoppas på förstärkningar.

– Vi behöver en center och en forward och jag hoppas att Jocke (Johansson) får träff.

Vilka blir utmanarna i allettan?

– Huddinge och Kallinge är två lag och sen tror jag att Hudiksvall kan bli en outsider.

Tyringe startar om i fortsättningsettan och tränaren Marcus Norell hittade saker i derbyt att ta med sig.

Annons

– Definitivt arbetsinsatsen. Killarna jobbar och sliter, sen är det trist att det blir som det blir.

Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons