May visade framfötterna

Sport Artikeln publicerades

Första halvlek: Felplacerad och utanför spelet: Andra halvlek: Bollgeni med rappt steg: Till slut kunde IFK Hässleholms May Mahlangu visa hemmapubliken vad han går för.

- Jag är lycklig eftersom det här var första riktiga matchen i Sverige någonsin för mig. Matchen var tuff, men vi var bra och stod i slutändan som vinnare, säger Mahlangu med ett brett leende.

Mahlangu ger ett moget intryck för att vara 19 åring.

Det är tydligt att den Sydafrikanske U20- spelaren har en professionell approach till fotbollen.

Och att två träningar om dagen (ett pass med Helsingborgs IF, ett med IFK Hässleholm) ger resultat såg vi när en halvtrött (!) May joggade av planen efteråt.

IFK Hässleholm hade just besegrat Asmundtorp med 1- 0.

- Ha ha. Jo jag känner mig inte jättetrött men det beror ju på att jag tränar så mycket.

May tackade den lilla Hässleholmsklacken med en applåd.

På planen visade May prov på lite av varje. Ett par precisa crossbollar fick vi se. Ett hårt distansskott. En läcker dragning. Framför allt en rörlighet och ett steg som lovar gott. Det var en helt okej debut. Men det tog en halvlek att komma igång - precis som för hela IFK. Före paus så var det stundtals segt värre och IFK: arna såg stressade ut i bollbehandlingen.

- Jag sa till grabbarna att vi måste öka passningstempot, säger Daniel Nilsson.

Två förändringar i lagdelarna blev nyckeln. Burim Rexhepi gick upp som anfallare och May Mahlangu tog klivet in som innermittfältare. Då fick mittfältet plötsligt en helt annan rörlighet.

- Högermittfält är inte riktigt min position. Jag gör mig bättre som innermittfältare, säger May.

Vad är det som gör att du trivs så bra inne i mitten?

- Att jag kan bli mera involverad i spelet - offensivt och defensivt. Det är viktigt för mig.

IFK radade upp målchanser i slutet. Ironiskt nog var det backen Peter Olsson som gjorde enda målet. Efter en vänsterhörna så lyckades han att forcera in bollen vid målvaktens vänstra stolpe. Mitt i gröten av spelare.