Annons

Mia Carlsson i ny landslagstrupp

Kristianstads DFF:s Mia Carlsson är återigen uttagen till en svensk landslagstrupp. KDFF:s vänsterback tar plats i Peter Gerhardssons trupp till VM-kvalmatchen mot Ungern.
Fotboll • Publicerad 19 mars 2018
Foto: Jessica Gow/TT

Mia Carlsson har problem med en fot och spelade inte i KDFF:s träningsmatch mot Kopparbergs/Göteborg i söndags.

KDFF-tränaren Elisabet Gunnarsdottir räknar dock med att Mia är tillbaka till nästa match, som spelas på lördag mot ”Betas” isländska moderklubb Valur.

Annons

Efter matchen mot Valur är det påskvecka och veckan efter det spelar Sverige borta mot Ungern i VM-kvalet.

Sverige har ännu inte förlorat efter åtta matcher – sex segrar och två oavgjorda – under förbundskapten Peter Gerhardssons ledning sedan i september.

Den 5 april fortsätter damlandslaget VM-kvalet inför mästerskapet i Frankrike 2019 med bortamatch mot Ungern i Szombathely.

– Vi har nästan en startelva klar, och till och med byten, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Mittbacken Nilla Fischer tackade nej till Algarve cup i Portugal tidigare i mars på grund av familjära skäl, men är tillbaka nu.

– Hon ville vara med men behövde tacka nej. Glädjande att ha henne tillbaka, säger Gerhardsson på truppresentationen i Solna.

Även Linköpings anfallare Marija Banusic är tillbaka efter att ha varit utanför truppen i Portugal.

I Algarve cup blev det segrar mot Kanada och Ryssland och oavgjort mot Sydkorea innan finalen mot Europamästaren Nederländerna ställdes in på grund av oväder. De båda nationerna delade turneringssegern.

– Algarve var för övrigt en väldigt bra turnering. Vi hade en plan för hur vi skulle belasta laget, i princip två olika startelvor i de två första matcherna (Kanada och Sydkorea). Naturligtvis synd att vi inte får spela matchen mot Europamästarna, men synd att det blev som det blev, säger Gerhardsson.

En annan landslagsaktuell KDFF-spelare, Amanda Edgren, kom med i truppen till Algarve efter återbud, men i den här truppen fick inte Edgren plats.

KB/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons