Annons

Mjällby-talangen klar för Landskrona BoIS

Efter en tids spekulationer blev det idag klart att Mjällby-spelaren Granit Stagova, med förflutet i Kristianstad FC, skrivit på för Landskrona Bois. Kontraktet sträcker sig över två år.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 16 januari 2018
Granit Stagova lämnar Mjällby AIF för Landskrona BoIS.
Granit Stagova lämnar Mjällby AIF för Landskrona BoIS.Foto: LENA EHRING

Den Kristianstad-bördige mittfältaren Granit Stagova är klar för Landskrona BoIS. Efter en tids rykten, presenterade den nyblivna superettan-klubben mittfältaren under tisdagen.

20-åringen, som senast representerade Mjällby AIF, har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över två år. Och han är väldigt nöjd att övergången äntligen blev av.

Annons

– Det känns jättebra. Jag ser fram emot säsongen och att få börja spela fotboll igen. Vi hade första träningen idag, men det var ett fys-pass så jag längtar till när vi börjar träna fotboll.

Varför blev det Landskrona?

– Jag har alltid gillat hur de spelar, sen tycker jag att tränaren (Agim Sopi) är fantastisk. Vi har hållit kontakten i över två års tid så nu blev det tredje året gillt kan man säga, säger han skrattandes.

Vad är målet med nästa säsong?

– Målet är att vinna varje match, sen tror jag ingen i Landskrona är nöjd med att stanna i superettan utan vi vill ta ytterligare ett steg upp till allsvenskan. När det händer får vi se, men det är det jag vill.

Med ett förflutet i Malmö FF på ungdomsnivå, och Kristianstad FC samt Mjällby AIF på seniornivå, anser sportchefen Peter Swärdh att Stagova samlat på sig värdefull erfarenhet. Det i kombination med hans kvaliteér som spelare, tror han kommer lyfta 20-åringens karriär ytterligare ett steg.

– Granit svarade för många mål och assist i Mjällby och känns som en spelare som kan utvecklas till först och främst en bra Superettanspelare, utvecklar Peter Swärdh till klubbens hemsida.

Även tränaren Agim Sopi, som var en stor anledning till att flytten blev av, lovordar sin nya adept.

– Ännu en offensiv poängspelare som har rätt ålder och som har stor potential att utvecklas med laget. Jag har följt honom under ungdomstiden i MFF och i Kristianstad och Mjällby. Nu var det rätt tid för honom att ta klivet till BoIS.

Filip Edvardsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons