Mjällby tar rygg på Landskrona

Fotboll/Ängelholm Artikeln publicerades
Izuchukwu Emeh.
Foto:Jonas Gustafsson
Izuchukwu Emeh.

Mjällby fortsätter att övertyga i söderettan. Efter segern i Ängelholm lovar listerlänningarna mer inför höstens kamp om en biljett till superettan. Det som under vårvintern liknade en främlingslegion börjar nu allt mer se ut som ett riktigt Mjällby-lag.

– Vi lär känna varandra bättre och bättre, det gör också laget starkare. Vi kan få ut mer av lagbygget och det kan bli en intressant fortsättning på serien, säger mittfältaren Jesper Gustavsson.

Ängelholms FF–Mjällby AIF 1–2 (0–2)

Målen: 0–1 Izuchukwu Emeh (23), 0–2 Izuchukwu Emeh (28), 1–2 Andreas Karlsson (96).

Halva serien är spelad och Mjällby tar rygg på Landskrona i serietoppen. De gulsvarta har tre pinnar upp till sina skånska ärkerivaler. Allt pekar mot att det blir två nyutslagna storheter som gör upp i serietoppen.

– Det kanske började lite skakigt, men jag har hela tiden haft en bra känsla. Nu sätter sig laget och vi blir bara bättre, säger tränaren Jonas Andersson.

Hans Mjällby gick ut med tyngd och självförtroende inför de sömniga Bjäreborna på Ängelholms IP. Ackompanjerade av ett pubertalt och jovialiskt Sillastrybarna satte Mjällby färg på söndagskänslan.

Hemmalaget försökte anfalla, men fastnade i sillastrybarnas nät. Mjällby kontrade däremot effektivt.

– Vi följde matchplanen på ett bra sätt, och jag är så klart nöjd med både min och hela lagets insats. Visst var detta en väldigt viktig seger, men det är viktigt att vi fortsätter att ta en match i taget, säger Mjällbyforwarden Izuchukwu Emeh.

Mjällbys försvarslinje var utmärkt, alla tog sitt ansvar och stängde ytorna. Ängelholm kämpade tappert men ändock i förvirring för att få hål på gästerna. Men det hjälpte inte när gästerna höll tätt och ställde om snabbt.

– Vi spelade bra, men skulle kunna göra fler mål, jag hade några lägen som det borde ha blivit mål på. Jag fattar inte vad jag sysslade med, säger mittfältaren Jesper Gustavsson.

Han brände ett par frilägen. Den stackars Pukaviksfödda Jesper tog sig för huvudet och gruvades innerligt över misstagen.

Men han behövde inte oroa sig när Izuchukwu Emeh inte gick att stoppa. Emeh gjorde Mjällbys båda mål i första halvlek.

– Egentligen spelar det ingen roll vem som gör målen. Vi ser väldigt stabila och starka ut nu och det kommer bara att bli bättre, säger Izuchukwu Emeh.

Hans tränare känner sig trygg.

– Vi har en stark elva och en mycket bra bänk, vilket gör att vi kan vända matcher och hålla ett tryck över 90 minuter, säger Jonas Andersson.

Transferfönstret öppnade nyligen. Över hela världen handlas det med fotbollsspelare. Agenter, sportchefer och tränare lever sitt Kiviks marknad. Mjällbytränaren hoppas att han får behålla sin trupp när fönstret stänger längre fram i sommar.

– Vi har kontrakt med alla utom Emmanuel Okine, sedan får vi se om det är någon som är missnöjd eller så. Annars vill jag behålla truppen, säger Jonas Andersson.

Till slut vann Mjällby med 2–1.

Ettanplay webbsände matchen. Se målen från matchen här nedan