Mjällby vaknade till slut och räddade en poäng

Underläge med 2–0 i halvtid och på väg mot sin andra raka förlust.
Då ryckte Mjällby upp sig, svarade för en stark upphämtning och räddade en poäng i derbyt mot Karlskrona.
Fotboll/Karlskrona • Publicerad 10 juni 2018
Mjällby lyckades räddade en poäng mot Karlskrona efter att Oskar Sverrisson kvitterat till 2–2 med drygt tio munuter kvar.Foto: Lena Ehring

Blekingerivalen FK Karlskrona fick bästa tänkbara start i derbyt på Västra Mark. Redan efter två minuter smällde hemmalagets Fredrik Zickbauer in 1–0 – en riktig kalldusch för seriefavoriten Mjällby.

En spelmässigt jämn första halvlek avslutades sedan genom en delikatess från förre Mjällbyspelaren Nassir El Aissati, som pricksköt in 2–0 strax före halvtid.

I andra halvlek var det sedan bara ett lag på banan. Karlskrona backade hem i ett försök att bevaka sin ledning, men Mjällby satte full fart och fick utdelning två gånger om.

I den 55:e matchminuten satte Prosper Kasim 2–1-reduceringen och tio minuter från slutsignalen kvitterade Oskar Sverrisson till 2–2 på straff.

Publiksiffran på Västra Mark skrevs till 2 358 åskådare.