Mjällby vill ha kvar mittback

Fotboll/Hällevik Artikeln publicerades
Mjällbys sportchef Hasse Larsson.
Foto:Lena Ehring
Mjällbys sportchef Hasse Larsson.

Mittbacken Emmanuel Okines kontrakt går ut i dagarna. Nu står det klart att han stannar kvar i Maif.

– Tanken är att förlänga med honom, det finns ingen påskrift än, men det kommer att bli så, säger Maifs sportchef Hasse Larsson.

Ännu en gång visade Mjällby AIF att man har en bred trupp. Mot Utsikten kom Joel Nilsson och Joel Enarsson in i andra halvlek och stod för tre mål totalt i 6–0-krossen.

Nu har Mjällby AIF vittring på topplatserna i söderettan. Inför hösten är man på kvalplats, tre poäng efter serieledaren Landskrona BoIS. Men det är tveksamt om Maif kommer att förstärka truppen i höst.

– Vi har en fantastiskt bra och bred trupp, men man ska aldrig säga aldrig. Det beror på lite på vad som dyker upp. Det är en liten annan typ av matcher på hösten, det finns spelare, men det gäller att hitta rätt, någon som höjer laget, säger Maifs sportchef Hasse Larsson.

Han bekräftar att Maif hade kontakt med Tollarpssonen Johan Persson, som valde att gå till Helsingborgs IF efter att ha lämnat allsvenska Hammarby.

– Det är en sådan spelartyp vi hade behövt, speciellt när han är så bra.

Mittbacken Emmanuel Okines kontrakt går ut i dagarna, mot Utsikten spelade Okine från start. Nu vill Maif förlänga med 25-åringen, som var ordinarie i början av säsongen.

– Tanken är att förlänga med honom, det finns ingen påskrift än, men det kommer att bli så, säger Hasse Larsson.

Enligt Blekingesport finns det allsvenskt intresse runt skyttekungen Mamudo Moro (nio mål och delad tvåa i skytteligan i division I södra).

– Det har varit flera klubbar här och tittat på honom. Allt är till salu, men det blir inte billigt. Han är en av våra bästa spelare och har kontrakt över nästa år också, säger Hasse Larsson till tidningen.