Mjällbys fräcka värvningskupp – plockar in ligans skyttekung

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Andreas Birgersson.
Foto: Foto: Mjällby AIF
Andreas Birgersson.

I grevens tid så har Mjällby AIF hittat sin forwardsförstärkning. Skytteligaledaren i division I södra, Andreas Birgersson, är klar för klubben inför höstsäsongen.

Provspelare har kommit och gått. Nu har Mjällby AIF, med en dag kvar innan transferfönstret stänger, hittat spelaren som ska bidra med mål och förhoppningsvis ett avancemang till superettan. Och det är en formstark forward som Maif har värvat.

Den här säsongen har 27-årige Andreas Birgersson spelat i Lunds BK och dundrat in 16 mål, tillika skytteligaledning i division I södra. Dessutom har det blivit sju assist hittills under säsongen.

– Vi har sökt en ”nia” ett tag och det känns bra att vi har hittat en. Man kan säga att vi har ersatt Emeh (Izuchukwu, som lämnat för Varbergs Bois). Andreas är en allround forward som är bra i djupled, en vass avslutare och en helt okej bollmottagare, säger Mjällbys sportchef Hans Larsson och fortsätter:

– Han har gjort många mål i Lund, men det är ingen garanti att han gör det i Mjällby, dock kände vi att vi behövde ha in en spelare.

Första kontakten mellan Mjällby och Lunds BK togs för en vecka sedan. Enligt Hans Larsson har affären mellan klubbarna flutit på smärtfritt.

– Lund har i princip säkrat ett nytt kontrakt och har varit väldigt tillmötesgående. Ekonomiskt är övergången inom våra ramar, säger Hans Larsson.

Andreas Birgersson, med ett förflutet i Östers IF och Oskarshamns AIK, ansluter till serieledaren med omedelbar verkan. Birgersson finns redan med i Mjällbys trupp i lördagens träningsmatch borta mot Ängelholms FF.

– Han kommer nog att få spela en stund, men det är Milos (Milojevic, Mjällbys tränare) som bestämmer, säger Hans Larsson.

Mjällby startar upp seriespelet igen den 18 augusti då man möter Skövde AIK på bortaplan.

Kontraktet med Andreas Birgersson är skrivet över säsongen 2018 och 2019.