Annons

Moberg målskytt mot svagt Island

Ett drömmål av Sara Thunebro, ytterligare två av Kosovare Asllani och totalt 6–1. Vad saknades då för Sverige mot Island? Jo, en riktig värdemätare till motstånd. Den kommer i stället nästa möte mot USA i Algarve Cup.
Sport • Publicerad 8 mars 2013
Susanne Moberg, från fredagens träning inför matchen.
Susanne Moberg, från fredagens träning inför matchen.Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

På ett sätt var det ett stort steg framåt mot premiären mot Kina, 1–1. Å andra sidan en påminnelse om nivåskillnaderna.

Både Sverige och Island är kvalificerade till fotbolls-EM i sommar i Sverige.

Annons

Men där upphör likheterna.

Förbundskapten Pia Sundhage fick ett målkalas, en boost för självförtroendet men knappast någon utmaning. I halvtid stod det 4–0 och då var matchen över.

Den andra svensken i Paris Saint-Germain, Kosovare Asllani, hade då inlett med 1–0 efter redan 11 minuters spel. Sara Thunebro utökade till 2–0 genom kvällens tjusigaste mål, hennes andra i turneringen. Lotta Schelin och Marie Hammarström fick sedan sticka emellan med ytterligare två, Hammarströms på tilläggstid.

Då hade Island i princip inte haft någonting av spelet. Mål i andra av Asllani och inhopparen Susanne Moberg och ett isländskt tröstmål med ett par minuter kvar gav till slut 6–1.

Sverige ska innan EM möta Island ännu en gång, i Växjö i april. Hur meningsfull den matchen blir kan diskuteras. Mer intressant är då måndagens möte mot USA.

Kina som Sverige bara fick 1–1 mot kördes över tidigare på fredagen över av USA – 5–0. (TT)

Sanna Wahanta
Kristianstadsbladet
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons