Mohlin luggade sitt eget lag på poäng

Efter åtta insläppta mål på sina två första matcher i allsvenskan så vände vinden för Åhussonen Sixten Mohlin.
Och det mot sin egen klubb. Mohlin är fortfarande Malmö FF:s spelare och under söndagen lyckades hans Dalkurd lugga krislaget på två poäng.
Därmed fick Dalkurd en direkt effekt på sitt tränarbyte.
Fotboll\nDet buades rejält på Stadion efter att Malmö FF bara fått 1–1 hemma mot bottenlaget Dalkurd i den sista allsvenska omgången innan VM-uppehållet. Det regerande svenska mästarlaget står på blott 15 poäng efter 12 spelade omgångar och har 15–18 i målskillnad. • Publicerad 27 maj 2018
Sixten Mohlin plockar ner ett inlägg i matchen mellan Malmö FF och Dalkurd.
Sixten Mohlin plockar ner ett inlägg i matchen mellan Malmö FF och Dalkurd.Foto: Andreas Hillergren/TT

För Dalkurd var det betydligt roligare.

Sixten Mohlin fick rycka in i målet för två helger sedan men hans två första matcher i allsvenskan slutade med åtta mål i baken efter 2–4 mot Norrköping och 1–4 mot Elfsborg.

Inför mötet med MFF hade dessutom Dalkurd förlorat fem raka matcher.

Men Skåneäventyret blev lyckat för Mohlin, som är utlånad från Malmö FF till Dalkurd, och hans lagkompisar.

I fredags fick huvudtränare Azrudin Valentic sparken och sportchefen Adil Kizil tog över som tränare. Effekten kom direkt. Ahmed Awans 1–0-mål i slutet av den första halvleken räckte till en poäng för bortalaget sedan MFF endast mäktat med en kvittering (Carlos Strandberg) tio minuter in på andra halvlek. Poängen var Dalkurds femte för säsongen.

– Jag tycker att grabbarna gjorde en enorm insats där ute, sa Adil Kizil.

Med match endast två dagar efter tränarbytet fanns det inget stort utrymme för stora förändringar i laget, menar Kizil.

– Det var egentligen bara att försöka få dem att släppa ner axlarna lite och visa lite mod. Självklart hade vi en taktisk plan som vi skulle försöka följa, och det gjorde vi bra, sa Kizil.