Annons

Molin: Ville vara kvar utomlands

I onsdags blev det klart att Julia Molin lämnar Cypern och Apollon Ladies för Italien och forna storklubben Verona.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 28 december 2017 • Uppdaterad 29 december 2017
Julia Molin.
Julia Molin.Foto: Peter Åklundh

27-årige fotbollsbacken från Kristianstad, Julia Molin, fortsätter sitt fotbollsäventyr i Europa. Efter två säsonger i cypriotiska mästarklubben Apollon Ladies är det dags för nya äventyr, något som Bladetsporten skrev om i onsdags.

Ny destination blir Verona, en stad som är beläget i norra Italien.

Annons

– Mitt kontrakt med Apollon gick ut och jag var sugen på en förändring. Jag har utvecklats mycket i Apollon och fått chansen att spela internationella matcher i form av Champions League. Jag har lagt fokus på fotbollen och det har gett effekt, säger Molin och fortsätter:

– Min agent la fram förslaget och fixade ihop allt, säger Julia Molin till Bladetsporten.

Hade du inga anbud från svenska klubbar?

– Enligt min agent fanns det intresse från svenska klubbar, men jag ville vara kvar utomlands. Jag känner mig inte klar med det här äventyret, säger hon.

Kontraktet med Serie A-laget. just nu på den nedre halvan av kontraktet, är skrivet över sex månader, det vill säga resterande del av säsongen.

– En lösning som båda parter är belåtna med, sedan får vi se om vi omförhandlar kontraktet. Verona vann ligan för ett par år sedan. Nu har de en sämre säsong och vill ha en förändring.

Och du kommer kunna livnära dig på fotbollen?

– Ja, det är bara fotboll som gäller förutom att jag måste läsa italienska två gånger i veckan, säger Julia Molin och skrattar.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons