Annons

Girmai lämnar KFC för Varberg – oklart med övergångssumma

I fredags blev Albert Ejupi klar för Varbets BoIS i superettan. Nu går Nahom Girmai samma väg och lämnar alltså Kristianstad FC – trots att han hade kontrakt även över nästa säsong.
– Om någon vill lämna, kan vi inte hålla dem kvar, säger KFC:s fotbollsansvarige Serdar Dayat.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 9 december 2017 • Uppdaterad 10 december 2017
Nahom Girmai är klar för Varberg.
Nahom Girmai är klar för Varberg.Foto: Varbergs BoIS

Mittfältaren Albert Ejupi presenterades i fredags. Dagen efter var det dags för nästa KFC-spelare att bli klar för Varberg. Nahom Girmai kommer även han att spela under den nygamle tränaren Joakim Persson, som alltså har tagit över Varberg.

– Det är en teknisk fotbollsspelare som håller till på de offensiva positionerna. Han är en spännande spelare att kolla på. Det kommer att hända mycket kring honom rent tekniskt, säger Varbergs sportchef Kujtim Bala till klubbens hemsida.

Annons

Girmai fick begränsat med speltid och i slutet av säsongen var han också helt petad av nye KFC-tränaren Atli Edvaldsson.

– Det blev som det blev. Atlis fotboll passade väl inte riktigt mig, säger Nahom till Bladetsporten.

Varför blev det Varberg?

– Jag ville spela högre upp och sedan gjorde det mycket att ”Jocke” är där. Jag har alltid gillat honom både som tränare och som person.

Nahom Girmai hade ett kontrakt med KFC även över nästa säsong. Enligt klubbens fotbollsansvarige Serdar Dayat ville man också behålla Nahom.

– Vi hade ett snack i oktober och jag sa att jag gärna ville se honom i laget. Men om någon vill lämna kan vi inte hålla dem kvar. Det är en trevlig kille som är från stan, men han är ung och vill spela högre upp, säger Dayat, som själv fick reda på att övergången var klar via nätet.

– Jag läste det under lördagen, men eftersom vi hade pratat blev jag inte överraskad, säger han.

Är det inte konstigt att få reda på att en av era spelare är klar för en annan klubb via nätet?

– Nej, vi har haft en dialog och jag var förberedd på det. Allt är under kontroll.

Betalar Varberg en övergångssumma för Nahom?

Annons

– Vi pratar..., säger Serdar Dayat.

Girmai har tillhört Kristianstadsfotbollen under hela sin karriär, men i januari går alltså flyttlasset till Varberg, där han skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag kommer ju sakna Kristianstad, men ibland behöver man byta miljö också. Det ska bli skönt att komma till nya människor, nytt lag och en ny stad, säger Girmai.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons