Nära skjuter ingen hare, KHK

Beachhandboll/Åhus Artikeln publicerades

Kristianstad HK var ytterst nära att ta sig till final

i flickor 05-klassen. Resan tog slut i semifinal.

Klassen vanns av Eslöv.

Eslöv–H43 11–10

Finalen mellan Eslöv och H43 blev en riktig rysare. Ställningen var 10–10 med en minut kvar. Då kom allt att avgöras på två straffar. Först fick Eslöv chansen – och tog den. Sen fick H43 chansen - och missade med tio sekunder kvar. Där och då var saken klar och Eslöv fick fira guldet.

–  Jag kan inte sätta ord på det, det är magiskt. Vi var i final i 06-klassen också men torskade. Så detta var en glädjande revansch, helt fantastiskt att vi vinner trots att vi möter ett år äldre spelare, säger Eslövstränaren Andreas Persson.

Kristianstad HK var en hårsmån från att spela final i klassen F05. Semifinalen mot H43 Lund blev så jämn en beachhandbollsmatch kan bli där KHK vände ett 1–3-underläge till ledning med 5–4. Men H43 kvitterade gång efter annan och till slut fick sudden death avgöra. Där vann KHK uppkastet men tappade bollen och H43 kunde avgöra i anfallet efter med 8–7.

–  I bland vinner man och ibland förlorar man, det satt hårt inne, konstaterar KHK:s tränare Markus Olsson efter matchen samtidigt, som han tröstade sina ledsna och besvikna spelare.

– Vi hade haft tre matcher tidigare där vi vann med väldigt små marginaler och nu fick vi marginalerna mot oss. En tappad boll och så blir det mål i anfallet efter. Vi hade inte turen hela vägen fram, säger Markus.

KHK:s grupp visade sig vara extra tuff då de fyra första lagen i gruppen gick till semifinal.

– Så det var inte så konstigt att vi hade ett tufft gruppspel. Sen är det såklart aldrig roligt att missa en final men vi kommer igen nästa år, då ska vi möta varandra i finalen, säger Markus Olsson.