Annons

Nattsvart sista omgång för Vinslöv

Vinslövs HK behövde vinna och ta in fem mål på Ankaret. För det sistnämnda behövde man hjälp av IF Kristianstad. Men den här kvällen kunde inte ens Vinslöv hjälpa sig själv och därmed dog drömmen om allsvenskt kval. Warta vann med 29–24 (17–11) i en match som aldrig riktigt tog sig.
Handboll • Publicerad 22 mars 2018
Foto: Tommy Svensson

Vinslöv hamnade direkt i ett jobbigt underläge och matchen hann knappt börja förrän Vinslöv fick agera jägare.

Och Vinslövsspelarna var inga goda jägare, som det skulle visa sig, säsongens sista match.

Annons

Tränaren Peter ”Cassa” Jönsson tog en timeout efter 20.23 vid underläge med 7–11. Så långt hade Vinslöv bjudit på en orkan av missade lägen. Hemmaspelarna hade förtvivlat svårt att ens pricka mål i inledningen och när man väl sedan träffade mål så träffade man allt oftast Måns Abrahamsson i Wartas mål.

Inte ens när målvakten Tobias Forsberg hittade rätt med ett utkast till en fri Wiktor Rundqvist blev det mål. Rundqvist tappade nämligen bollen.

Och eländet bara fortsatte. Warta stack ifrån till 15–8 efter 25 minuter och då kunde man inte tro att lagen låg på samma poäng i tabellen.

Samtidigt ledde Ankaret med 11–8 och det var bara att konstatera att den allsvenska kvalplatsen hade runnit ner i duschbrunnen.

I den andra halvleken försökte Vinslöv få till en sista kraftansträngning, men riktigt nära kom man aldrig. Som närmast var man vid 16–20, men då gjorde Warta tre raka mål fram till ledning med 23–16 och då var det definitivt kört för Vinslöv.

Efter segern samlades Warta kring livescoren för att följa Ankaret–IF Kristianstad i mål. Där vann till slut IF med 27–25 och därmed blir det Warta som får kvala i stället för Ankaret.

I den direkt avgörande seriefinalen mellan Kärra och Anderstorp vann Anderstorp och därmed avancerar de till allsvenskan medan Kärra och Warta får försöka kvala sig upp.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons