Annons

NEZ till Åsum Ring nästa år

Kristianstad Kartingklubb tackade nej till EM 2013, för att i stället satsa på SM. Nu visar det sig att klubben trots allt kommer att arrangera en internationell stortävling nästa år, då NEZ (North European Zone) kommer till Åsum Ring.
Sport • Publicerad 6 december 2012

Området infattar de nio länderna Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen och Ryssland.

Klubben räknar med 250 deltagare i kategorierna KF2 (senior oväxlat), KF3 (junior oväxlat), KZ2 (växellåda) och en inbjudningsklass. Den ser i nuläget ut att bli Rotax Junior (oväxlat). Varför Åsum Ring fick tävlingen? Mycket talar för att den lyckade tävlingen i juli (Rotax Max Euro Challenge) ligger bakom det hela. Det var Sveriges största internationella kartingrace på 25 år – och berömmet lät inte vänta på sig.

Annons

Örebrokillen Roland Geidel, som sköter tävlingscirkusen för Rotax, menade att Åsum Ring kommer att vara en av världens bästa kartingbanor när den är färdigbyggd.

Och programmet för de följande säsongerna ser nu riktigt spännande ut:

SM 2013.

NEZ 2013.

EM 2014.

Och så då förhoppningsvis VM 2016.

Mikael Hallqvist
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons