Nosaby spetsar till toppstriden

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:Tommy Svensson

Nosaby är på division II-jakt.

Laget tog en superstabil 3–0-seger i toppmötet mot BK Olympic.

– Vi tar en match i taget, men visst, vi är väldigt bra just nu, säger Nosabytränaren Peter Persson.

BK Olympic–Nosaby IF 0–3 (0–1)

Målen: 0–1 Kalle Rydhög (20), 0–2 Julian Grozdanovski (60), 0–3 Hampus Rydh (65).

Det kommer att bli en ruggig fajt om förstaplatsen mellan BK Olympic och Nosaby i höst. Eftersom Nosaby 3–0-besegrade Olympic på lördagseftermiddagen så är Peter Perssons manskap en poäng efter serieledaren.

Dessutom har Nosaby en match mindre spelad.

– Vi är mycket bättre nu än i våras och är väldigt stabila. Vi vet om att vi skapar många målchanser och har fått resultaten med oss. Killarna jobbar hårt för varandra, säger Peter Persson.

Det var inget snack om vilket lag som skulle vinna på Lindängens IP. Det trots att Peter Persson fick två sena återbud i form av Daniel Kardum och Boris Bozic.

– Kardum har problem med ryggen och Boris dras med ljumskproblem. Men ersättarna Fabian (Welander) och Jonathan (Cederholm) gjorde det väldigt bra, säger Peter Persson och fortsätter:

– Vi kunde ha gjort fyra mål i första halvlek och borde ha avgjort matchen redan då. Men det gick vägen ändå. Det enda de skapade under hela matchen var en retur som träffade ena stolpen. Jag är fruktansvärt nöjd efter den här 3–0-segern, säger Persson.

Kalle Rydhög prickade in 1–0-målet i mitten av den första halvleken. Nosaby punkterade matchen en kvart in i halvleken då Julian Grozdanovski och Hampus Rydh blev målskyttar.

Hur långt kan det här bära?

– Vi tar en match i taget, men visst, vi är väldigt bra just nu. Dock har vi tuffa bortamatcher mot Trelleborg och Kulladal i höst. Det kommer att bli spännande, säger Peter Persson.

Stor del i Nosabys framgångar har den målfarliga kvartetten Karl Rydhög, Andreas Dahlbom, Julian Grozdanovski och Robin Lindskog, som tillsammans har gjort över 40 mål.

Där har Nosaby ett division II-vapen.