Ny återvändare förstärker Predators: ”En stor spelare”

Amerikansk fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Alexander Koyfis är tillbaka i Kristianstad Predators.
Foto: Lasse Ottosson
Alexander Koyfis är tillbaka i Kristianstad Predators.

Kristianstad Predators får tillbaka ännu en spelare från utlandet. Alexander Koyfis återvänder från USA och gör dessutom comeback efter två års uppehåll från den amerikanska fotbollen.

– Han ser väldigt bra ut, säger Tyson Guillen i Predators.

23-årige Jonatan Gihl har redan förstärkt laget efter sin sejour i USA och Tyskland.

Nu är det även klart att Alexander Koyfis gör comeback i Kristianstad Predators.

27-åringen kommer närmast från studier på Willmington College i USA, där han de senaste två åren faktiskt inte spelat någon amerikansk fotboll alls.

– Han har tagit sin examen och även om han inte har spelat på två år så ser han väldigt bra ut på träningarna. Han kommer definitivt att ha en stor inverkan på vårt spel den kommande säsongen, säger Tyson Guillen i Predators.

Koyfis hade en framgångsrik ungdomskarriär i Predators, där han bland annat vann tre raka junior SM-guld. Äventyret i USA blev skadefyllt och till slut valde han att satsa på studierna i stället.

Men nu återvänder han alltså till spelet igen.

– Han måste komma in i spelsystemet, men i grund och botten och har han utvecklats och jag tror inte att det kommer att bli några problem, säger Guillen, som tror att speluppehållet har gjort Koyfis gott.

– Det är ingen nackdel, snarare tvärtom. Han är lika bra fysiskt, har fått läka ihop ordentligt och har hållit igång med styrkan och sprinten som han alltid har varit duktig på.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.