Annons

Ny KIK-utklassning på hemmais

6–0 i fredags mot Visby/Roma. 8–0 mot Valbo på söndagseftermiddagen. Kristianstads IK fick en skön avslutning på helgen och klättrar i tabellen i allettan södra.
Kristianstad • Publicerad 7 januari 2018
KIK vann på nytt i allettan södra.
KIK vann på nytt i allettan södra.Foto: Lasse Ottosson

Kristianstads IK var storfavoriter inför hemmamötet mot Valbo. Det favorittrycket höll man och tog en ny bekväm seger i allettan södra. Visserligen stack Valbo emellanåt upp (ribbträff i första perioden), men gästerna från Gästrikland vägde alldeles för lätt.

KIK:s lån från Troja/Ljungby, Elias Edström, bröt dödläget i matchen – knappt sju minuter in i den första perioden. Forwarden tog tillvara på en retur.

Annons

1–0 till KIK stod sig perioden ut.

I den andra perioden dominerade KIK matchen fullständigt. Sonny Karlsson kunde peta in 2–0 efter fint förarbete av Fredrik Hansson bakom målet.

Sen kom två KIK-mål inom loppet av 34 sekunder. Först var det Macus Sirén som hängde in 3–0 via ribban. 4–0-målet gjordes av backen Marcus Sirén.

KIK vann skotten i andra perioden med 15–3 vilket sa en hel del om hur spelet såg ut i perioden.

Överkörningen fortsatte i den tredje perioden.

Fredrik Hansson pricksköt in 5–0 i krysset i powerplay i inledningen av perioden. Ett par minuter senare gjorde Sonny Karlsson 6-0.

Med drygt tre minuter kvar av matchen petade Daniel Andersson in 7–0 i powerplay. Men det var inte slut på målgörandet. Viktor Holmkvist gjorde matchens sista mål och fastställde slutresultatet till 8–0.

Noterbart är att KIK-keepern Joel Gistedt nu har hållit nollan i två raka matcher.

Nästa match lär det bli betydligt tuffare för KIK – då man på onsdag åker upp till södra Stockholm för att göra upp med toppkonkurrenten Huddinge.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons