Ny landskamp i arenan – VM-kval spelas i Kristianstad

Kristianstad Artikeln publicerades
Kristianstad Arena.
Foto: Bosse Nilsson
Kristianstad Arena.

I juni blir det åter handbollslandskamp i Kristianstad Arena. Då spelas VM-kval i Kristianstad.

”Det orangea publikhavet i Kristianstad Arena ska bli blågult den 13 juni. Då möter handbollslandslaget Nederländerna i den andra och avgörande VM-kvalmatchen.”, skriver Svenska handbollsförbundet i ett pressmeddelande.

I juni ska det avgöras vilka länder som går vidare till VM i januari 2019. Världsmästaren Frankrike, europamästaren Spanien och värdnationerna Danmark och Tyskland är redan klara.

I kvalet gör 18 nationer upp i nio dubbelmöten där segrarna får en biljett till VM-festen.

”Sverige, som tog EM-silver för knappt sex veckor sedan, har lottats mot Nederländerna. Första matchen spelas på bortaplan i 's-Hertogenbosch den 9 juni och nu står det klart att returmötet avgörs i Kristianstad Arena, som oftast när det handlar om handboll färgas i den nederländska färgen orange.”, står det i pressmeddelandet.

– Det får gärna komma några orangea också, men jag hoppas förstås att det för en gång skull blir blågult på läktarna i arenan, säger Albin Lagergren, som varit en av landslagets nyckelspelare i de två senaste mästerskapen.

Det finns en stor chans för en riktig handbollsfest i arenan.

– IFK Kristianstad har de senaste åren satt klubben och staden även på den internationella handbollskartan och har en unik förmåga att locka handbollspublik till arenan. De har en stor rutin från att arrangera stora matcher och tillsammans med övriga medarrangörer kommer de att kunna skapa en härlig handbollsfest i sommar, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

– Vi är glada och stolta över förtroendet att arrangera ett VM-kval för det svenska herrlandslaget. Om Albin Lagergren blir uttagen blir det en sista match i Kristianstad Arena för honom mot ett orange motstånd som kommer att bli en fantastisk upplevelse i den orangea staden, säger Nikolas Larsson, Kristianstad Arenabolag AB, som tillsammans med IFK Kristianstad med stöd från övriga klubbar i kommunen och Kristianstad kommun står för evenemanget lokalt.

Fakta

Herrlandslagets schema

5 april: Kroatien, Stiga Sports Arena, Eskilstuna (19.15)

7 april: Kroatien, Himmelstalundshallen, Norrköping (16.00)

9 juni: Nederländerna, VM-kval 1:2, 's-Hertogenbosch (16.00)

13 juni: Nederländerna, VM-kval 2:2, Kristianstad Arena (tid ej klar)

 

Visa mer...