Ny motgång för Vinslöv

Vinslöv Artikeln publicerades
Foto: Christine Olsson/TT

Bottenlaget Vinslövs HK förlorade hemmamötet med Ystads IF U med 24–27 och missade därmed chansen att kliva upp på kvalplats.

– Det är inte mycket man kan vara nöjd med i dag, säger Vinslövstränaren Peter ”Cassa” Jönsson besviken efter förlusten.

Vinslöv lyckades efter en tung höst bryta trenden genom en storseger (40–25) mot bottenkonkurrenten Backa i sista matchen innan uppehållet.

Men lagom till årets första match, hemma mot Ystads IF U, blev det återigen en tung förlust för Vinslöv. Hemmalaget fick direkt en motig inledning (2–5) och generellt sett saknades både fart och fläkt hos VHK.

Och anfallsspelet lossnade aldrig.

– Vi går tyvärr bort oss i perioder. Vi frångick planen helt enkelt vilket gjorde att vi inte kom till några bra avslutslägen, säger Vinslövstränaren.

Till saken hör också att Ystad hade en sylvass 17- åring till sitt förfogande.Ystads Ludvig Hallbäck, son till Jerry Hallbäck, hade stor uppvisning och öste in mål på mål (hela 15 bollar).

– Vi diskuterade om att punkta honom lite mer än vad vi gjorde men då hängde inte de andra med bakåt tyckte jag, säger ”Cassa”.

Som mest låg Vinslöv under med 11–18 i början av andra halvlek innan avståndet krymptes till tre bollar i slutet.

– Vi går lite mer för det i andra halvlek. Men ska man vara helt ärlig tar vi för korkade beslut som att skjuta i blocket och inte springa hem.

Förlusten innebär att Vinslöv alltjämt är kvar på nedflyttningsplats i det annars jämna bottenskiktet.

– Det är ju såna här matcher man vill vinna. Men det gick inte vägen anfallsmässigt och sen hade vi inte mycket med oss i bedömningarna heller kan jag tycka, även om jag är partisk, säger Vinslövstränaren.

Vinslövs HK–Ystads IF U 24-27 (11-15)

Vinslöv: Örn Östenberg 5, Robin Håkansson 5, Simon Svensson 3, Albin Mesanovic 3, Elias Holmström 2, Viktor Rundqvist 2, Albert Cervin 2, Ludwig Rosenberg, Anton Andersson.