Ny storseger – kan bli seriesegrare i morgon

Sport Artikeln publicerades

Kristianstad HK vann toppmötet mot Trelleborg med förkrossande 40–28 och nu pekar allt mot att det blir kvalspel till Allsvenskan för handbollsdamerna.

– Nu behöver vi bara vinna mot Kalmar på tisdag för att säkra seriesegern, konstaterar KHK-tränaren Lennarth Ebbinge, som inte sticker under stol med att det bara är just seger som räknas i den matchen.

– Kalmar är nästjumbo så det ska inte vara några problem. Jag hoppas det kommer mycket folk och stöttar tjejerna för det är dom väl värda.

I matchen, och seriefinalen, mot Trelleborg imponerade Kristianstad i vanlig ordning framåt; 40 mål denna gång och som vanligt med Martina Chrova i spetsen (åtta mål).

Inte helt nöjd

Problemet och akilleshälen enligt Ebbinge är försvarsspelet.

– 40 mål framåt är jag såklart nöjd med men 28 insläppta är kanske tio mål för mycket. Vi måste bli bättre bakåt och hjälpa målvakterna mer. Idag fick vi inte till det och släppte in lite väl många halvavslut.

– Sen har vi inte många täck heller och det måste bli bättre om vi ska ha en chans i kvalspelet, fortsätter han.

För även om KHK inte är teoretiskt klara seriesegrare så är det bara en tidsfråga. Segern mot Trelleborg var ett stort steg på vägen och efter matchen dansade spelarna ringdans runt tränaren.

Men fokus ligger redan på det framtida kvalspelet. Och i dagsläget heter motståndaren Lidköping från division I västra.

– Jag har sett Lidköping och det är ett bra lag. Det kommer inte bli en lätt uppgift men vi har klasspelarna för att klara av det.

Av den anledningen kommer tonvikten att ligga på försvarsspelet i de matcher som återstår av serien. Mot Trelleborg testade Ebbinge 5–1-försvar men kan tänka sig att gå ner på 6–0 i fortsättningen.

– Möter man ett bra spelande 5–1-försvar blir det svårare för motståndarna. Men då gäller det att det fungerar också.