Annons

Ny storseger – KIK tog över serieledningen

Kristianstads IK gjorde vad man skulle mot Väsby. Efter 8–2-segern tog KIK över serieledningen i allettan södra.
Kristianstad • Publicerad 18 februari 2018
KIK hade lekstuga mot Väsby.
KIK hade lekstuga mot Väsby.Foto: Lasse Ottosson

Efter 7–3 mot HC Dalen i fredags fanns det risk för underskattning när KIK hade chansen att ta över serieledningen mot Väsby på söndagseftermiddagen.

Visserligen hade bottenlaget Väsby fortfarande chansen att nå playoff-spel, men hemmalaget gav aldrig gästerna en chans. Det blev utklassningssiffror, 8–2.

Annons

Efter en 2–1-ledning efter 20 minuter körde KIK över Väsby i den andra perioden. 4–0 var i underkant och matchen var avgjord.

I den tredje perioden spelade KIK av matchen.

Siste målskytt för KIK blev Malte Sjögren, som satte punkt med 8–1-målet i powerplay med drygt fem minuter kvar att spela.

I KIK fick de senaste nyförvärven; William Wikman, Tony Pappila, Christoffer Rasch och Khalid Ibrahim glänsa.

Papilla blev tvåmålsskytt, Wikman satte en, Ibrahim fick göra sitt första KIK-mål och Christoffer Rasch stod för två läckra assist.

I och med segern tog KIK över serieledningen i allettan södra. Inför de två sista omgångarna har KIK två poäng ner till tvåan Huddinge.

KIK avslutar allettan med bortamatch mot Nybro på onsdag och hemma mot Hudiksvall på söndag.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons