VM-målvakt klar för KHK – ytterligare spelare på väg in

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Petra Kudlackova.
Petra Kudlackova.

Lucie Satrapova har lämnat Kristianstad HK och flyttar till Paris. Nu är det klart att hon ersätts av den 23-åriga tjeckiska landslagsmålvakten Petra Kudlackova.

Dessutom är KHK enligt uppgift mycket nära att göra klart med två vänsterhänta spelare som kommer att förstärka truppen.

För en månad blev det klart att Kristianstad HK tappar tjeckiska landslagsmålvakten Lucie Satrapova till Issy Paris. Klart är också att skyttedrottningen Asli Iskit lämnar klubben, tillsammans med ryskan Julia Golubeva.

Men redan nu har KHK hittat en ny målvakt. 23-åriga Petra Kudlackova – som var Tjeckiens VM-målvakt bakom en viss Lucie Satrapova – kommer från DHC Slavia Praha och är trots sin unga ålder en rutinerad landslagsmålvakt både i ungdomslandslag och seniorlandslag i Tjeckien.

– Hon är lite yngre än Lucie, men gjorde en bra insats i VM. Hon spelar lite annorlunda, Lucie läste spelet bra medan Petra är lite mer aggressiv. Sedan har hon rätt hyfsade utkast också. Det känns bra att ha en spelare klar på den positionen, säger KHK-tränaren Ulf Schefvert.

Förutom Kudlackova är isländskan Andrea Jakobsen klar för KHK inför nästa säsong. Vänsternian kommer att ersätta Asli Iskit.

– Det kan man nog säga. Hon är nyttig bakåt, har en bra längd och kan bli riktigt bra. Hon har en jäkla bössa, men sen är hon ju ung så det tar lite tid, säger Schefvert.

Efter de tre raka förlusterna mot Lugi gick laget på semester och inleder sin träning igen i slutet av april. Då talar mycket för att fler nyförvärv är presenterade.

Två vänsterhänta spelare, en högersexa och en högernia, är nämligen mycket nära att skriva på för klubben.

– Det är två svenska spelare som är väldigt nära, säger Schefvert.

Men det är inte säkert att KHK:s värvningsapparat stannar där. Efter den sista matchen mot Lugi har en dansk mittnia gjort en provträning med laget samtidigt som en lovande mittsexa är på väg in.

– Sedan har vi våra egna också, men det känns som att vi är långt framme. Vi ska försöka få ihop 14-15 utespelare och två-tre målvakter, säger Schefvert.

Det är däremot osäkert om den andra målvakten Louise Neidenström stannar i KHK.

– Hon är lite osäker och behövde lite betänketid, säger KHK-tränaren.

Fotnot: Bladetsporten söker Sten Ravhed.

Fakta

Silly Season i KHK

In: Andrea Jakobsen (Fjölnir), Petra Kudlackova (DHC Slavia Praha).

Ut: Lucie Satrapova (Issy Paris), Asli Iskit, Julia Golubeva, Nikolina Zadravec.

På väg ut: Louise Neidenström.

Visa mer...